Kalp Çarpıntısı

Telefonlar Çantaya

 

 

Cep telefonuyla yeni tanıştığımız dönemler aslında çok da eski değil.

SMS ve çağrı bırakma ile kurulan iletişim, günümüzde yerini başka şekillere bıraktı.
Eskiden yalnızca çağrı bırakmakla yetinebilirken, şimdilerde mobil internet sayesinde heryerden her dakika ulaşılabiliyoruz.
Fotoğraf, sesli mesaj paylaşabiliyor hatta görüntülü konuşabiliyoruz.

Bu kadar imkanın arasında insan bazen kontrolü kaybedebiliyor. Anı yaşamayı unutup bu anı Facebook ya da Instagram’dan paylaşma telaşına düşüyor. Hal böyle olunca iletişim de boyut değiştiriyor. Aynı masada oturduğumuz arkadaşlarımızla sohbet etmek yerine, telefonumuza düşen bildirimlere bakıp gelen yorumlara cevap yetiştirmekle uğraşıyoruz. Temas ve iletişim gittikçe dijital bir hal alırken, zaman zaman gerçek hayattan koptuğunuz hissine kapılıyor musunuz?

Öyleyse bu gidişata bir “Dur!” demenin zamanı geldi.
Amerika ve Avrupa’da en popüler yöntem “hesap ödeme”.
Cep telefonlarının yasaklandığı bazı restoranların dışında arkadaş grupları kendi aralarında anlaşarak basit ama etkili bir kural koyuyor.
Sipariş verilirken tüm telefonlar ters çevrilerek masanın bir köşesinde toplanıyor ya da çantalara konuyor. Yemek sırasında herhangi bir sebepten telefonuna ilk uzanan kişi tüm masanın hesabını ödemek zorunda bırakılıyor. Hesap istenene kadar kimsenin telefonuna dokunmaması durumunda yine herkes kendi payını ödeyerek güne devam ediyor. Aynı masada geçirilen zamanın ve fikir alışverişinin kalitesini arttıran bu yöntem, en azından belli  aralıklarla uygulamaya değer.

Aynı duruma başbaşa buluşmalarda özen göstermekte fayda var. İkili ilişkilerin temelini oluşturan iletişim, yalnızca dijital kanallarla sınırlı kalmamalı. Gerçek hayata da gereken önemi vermeli.

 
 
Benzer Yazılar:

Teknolojik Düğünler
Twitter, Aşkı Öldürüyor!
163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.