Kalp Çarpıntısı

Twitter, Aşkı Öldürüyor!

 

 

Twitter, Facebook’tan sonra en yoğun kullandığımız sosyal medya platformu. Özellikle gündeme dair tartışmaların döndüğü, haberlerin en hızlı yayıldığı, çeşitli konularda yardım ve destek bulunabilecek bir platform olarak hayatımızda yer etmiş durumda.

Kendine özel bir jargonu olduğunu, bu platformda çok zaman geçirenler bilir. Ancak, Twitter’da çok zaman geçirenlere kötü bir haberimiz var.

Missouri Üniversitesi Gazetecilik Okulu’nda doktora yapmakta olan Russel B. Clayton, yaptığı araştırma ile ilginç verilere ulaştı. 581 Twitter kullanıcısının katıldığı araştırmada katılımcılara kullanım alışkanlıkları, romantik ilişkilerindeki tartışma sebepleri ve sıklıkları hakkında sorular kullanıldı.

Clyton’ın araştırmasına göre, Twitter’ı daha aktif kullanan kişiler, ilişkilerinde de daha sık sorun yaşıyor. Bu durumun sonucu olarak aldatma, ayrılık ve boşanma ile sonuçlanma ihtimalinin aktif kullanıcılar için faha yüksek olduğunu belirten Clyton, bir noktaya daha dikkat çekiyor. Benzer bir araştırmayı Facebook platformu için de gerçekleştiren Clyton, iki platform arasında bir fark tespit etmiş. Facebook’un ilişkiler üzerindeki olumsuz etkileri genellikle 3 yıldan kısa süren ilişkileri etkilerken Twitter’da ilişki süresi çok etkili değil.

Clyton’a göre, bazı çiftler bu platformdaki paylaşımlardan kaynaklanan sorunların önüne geçmek için hesapları birleştirip tek hesap kullanmayı tercih ediyor. Henüz bu konuda özel bir araştırma yapılmamış olsa da bunun bir çözüm olduğuna inanıyor musunuz?

Gelişen teknolojinin ilişkiler ve iletişim alışkanlıkları üzerinde oldukça belirleyici bir etkisi var. Önümüzdeki dönemde yapılacak araştırmalar bu değişimin daha net bir tablosunu çizmeye yardımcı olacaktır.
Benzer Yazılar:

163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Telefonlaşmak Mı, Mesajlaşmak Mı?
Teknolojik Düğünler
Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
Facebook’ta İlişki Kuralları
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

eÇift – Aşk Burada Başlar.