Flört Kalp Çarpıntısı

Aradığınız Kişi “O” Mu?

 

 

Mevsim bahar, midede kelebek zamanı. İçinizin kıpır kıpır olduğu, yerinizde duramadığınız, kendinizi sebepsizce gülerken bulduğunuz bir dönemdeyseniz, tebrikleeeer aşıksınız!

Pembe gözlüklerin ardında aklınıza düşen ilk soru, “Peki ya o?” olabilir. Burada duyguların karşılıklı olduğunu hissettikten sonra ikinci aşama başlar.

İlk heyecanlar yatışınca, “Gerçekten aradığım kişi o mu?” gibi bir sorgulamaya da girebilirsiniz. Bu noktada belirliyici olan bazı noktaları göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz.

 
 

Olduğu gibi kabul etmek: Karşınızdaki kişiyi, kusurları ve hoşunuza gitmeyen özelliklerini göz ardı ederek olduğu gibi seviyor musunuz? Yoksa “zamanla değişir” gibi içten içe bir umudunuz mu var? Uyumlu bir ilişkinin temeli, karşısındakini olduğu gibi kabullenip onun değişme ihtimalini aklına bile getirmemektir. Aynı durumun size karşı da olması gerektiğine dikkat edin.

Her dakika beraber olmayı istemek: Hayatı paylaşacak özel kişiyi bulduğunuzda her anı onunla paylaşmayı istemek çok doğal. Yeni öğrendiğiniz bir bilgi, ilk defa tattığınız bir yemek, gördüğünüz yer… “Hayat paylaşınca güzel” diye boşuna dememişler. Ancak, burada bir parantez açmakta fayda var. Herkesin kendine ayıracağı bir zamanın olması da ilişkinin sağlığı için çok önemli. Kendinize zaman yaratmayı unutmayın.

Gelecek planlamak: Kısa ya da uzun vade farketmez, gelecekte herhangi bir konuda plan yapmak, gelecekte de beraber olma arzusunun paylaşıldığını gösterir. İlişkinin seviyesine bağlı olarak bu 3-5 aylık bir tatil planı da olabilir, daha uzun vadede ortak bir ev ya da evlilik ve çocuk da olabilir. Bu konuların konuşuluyor olması, karşılıklı beklentilerin uyuştuğunun göstergesi olabilir.

Anlaşmazlıkları tatlıya bağlamak: Tartışmalar, her ilişkinin tuzu biberi. Önemli olan kırıcı olmadan, karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesi içinde birbirini dinleyerek ve anlayarak ortak bir noktada buluşabilmektir. Karşılıklı atılan adımlarda çözümlenen bir anlaşmazlık ilişkiyi daha da güçlendirir. Tartışmalara mahal vermemek için kritik konuları hiç konuşmamak ya da gündeme gelen konular üzerinde birbirini anlamaya çalışmadan tartışmak ise aksine ilişkiniz için hiç de yapıcı olmayacaktır.
 

 

Benzer Yazılar:

İlk Kim Söylüyor?
Aşkınız Bir Saman Alevi Mi?
İşler Ciddileşmeden…
Aşk, Beyne Hükmediyor
Bulaşıcı Mutluluklar
Flörtten Ciddi İlişkiye Ne Zaman Geçmeli

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.