Kalp Çarpıntısı

Aşk, Beyne Hükmediyor

 

 

Aşk, yoğun duygular ve çeşitli fiziksel reaksiyonlara sebep olur. Acaba bu reaksiyonların sebebi kalp midir, beyin mi?

Yapılan araştırmalar sonucunda, beyinin aşk konusunda şaşırtıcı şekilde çalıştığını tespit edildi. Oldukça güçlü duygu üretimine sebebp olan bu süreçle ilgili 3 ilginç nokta:

 

Aşk ile nefret arasındaki ince çizgi: Çok güçlü iki zıt duygu olan aşk ve nefret arasında çok ince bir çizgi bulunuyor. University College London’da yapılan araştırmaya göre, aşk ve nefrete sebep olan aktivitelerin çok benzer yapıda olduğu görüldü. Her iki duygu, beyinde aynı alanları çalıştırıyor. Bu alanlar genelde, sıkıntı ve agresyon oluşumunda etkili rol oynuyor. Sevgilinizle kavganız sonucunda açığa çıkan yoğun olumsuz duyguların sebebi bu fiziksel benzerlik olabilir.

Aşk, gerçekten acıtabiliyor: Bu konuyu detaylıca “Kırık Kalp Gerçekten Acıtıyor” başlıklı yazımızda paylaşmıştık. Fiziksel acıyı hissetmenizi sağlayan bölgeler, duygusal yoğunluklarda da aynı şekilde çalışarak acı hissetmenize sebep olabiliyor. Bu çalışmanın sonuçlarına göre, kalp ağrınızı standart ağrı kesicilerle hafifletmeniz mümkün.

Aşk aynı zamanda bir ağrı kesici: Fiziksel acıya sebep olacak kadar etkili olabilen aşk, tam tersine de sebep olabiliyor. Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’nda yapılan araştırmada aşk, ağrıları azaltarak ağrı kesici etkisi olduğu tespit edildi. Bu sonuları bir arada değerlendirecek olursak, aşk sayesinde her duygu daha yoğun yaşanıyor. Acısı da tatlısı da var.

Aşkın fiziksel etkilerini daha detaylı öğrenmek için Aşkın Vücudumuz Üzerindeki Etkileri başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.
Benzer Yazılar:

Kadınların Ayrılık Acısı Şaşırtıyor
Sarılmanın Gücü
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker mi?
Aşkın Etkileyici Gerçekleri

eÇift – Aşk Burada Başlar.