Kalp Çarpıntısı

Pozitif Ol, Mutlu Ol.

 


 
Bazı durumlar vardır, yaşam enerjimizin çekildiğini hissederiz. Bunun sebebi basık hava olabilir, gergin bir ofis ortamı olabilir, bazen de sizi olumsuz söylemleri ile aşağıya çeken bir arkadaş.

İnsan sosyal bir varlıktır. Günlük hayattaki etkileşimlerinden etkilenir ve kendini sosyal ilişkilerine göre tanımlar. İletişimin kopuk olduğu ortamlarda gergin bir hava oluşur, tam tersi insanın kendini rahat hissettiği ortamda enerjisi yükselir ve çevresine daha olumlu ve uyumlu duygular yansıtır.

Peki ortamı ve insanları seçemediğimiz durumlarda ne yapmak gerekir? Neyseki bunun için de bazı yöntemler mevcut. Eğer bu tavsiyelere uyup kendi modumuzu yükseltebilirsek, ortamı ve insanları da etkileyebilir ve gri bulutları biraz olsun dağıtabiliriz.

Çevrenizi pozitif duygular ve yüksek enerjili insanlardan oluşturmak istiyorsanız, işe kendiniz pozitif olmaya çalışarak başlayın.
 
Kendinize inancınız tam olsun: Öncelikle, kendinize güvenmeniz ve kendiniz için belirlediğiniz hedeflerden emin olmanız gerekiyor. Yaptıklarınızın sorumluluğunu alıp doğru bulduğunuz şeyleri savunabildiğiniz bir tavır çevrenize de güven verir. Karasızlık ve güvensizlik ise tam tersi, belirsizlik hisleri sebebiyle olumsuz etkiler.

Karşılık beklemeden affedin:İnsanlar hata yapabilir. Bu hatalar çoğu zaman kötü niyet olmaksızın, fazla düşünülmeden yapılır. Dolayısıyla, başkalarının hatalarını her seferinde gündeme getirip negatif deneyimleri hatırlamak çok da gerekli değil. Yaşadığınız hayal kırıklıkları, olumsuz duygular birer deneyim olarak değerlendirildiğinde aslında çok da önemli dersler içerdiğini görebilirsiniz. Bu noktalarını kendinize not alıp gerisini geçmişte bırakın. Karşınızdakini affedip olumsuz deneyimleri geride bırakabildiğinizde daha hafif olduğunuzu göreceksiniz. Siz yükleri geride bıraktıkça çevrenizdeki destekleyici ve yüksek enerjili insanların arttığını göreceksiniz.

“Nasıl bakarsan öyle görürsün”: Eğer olumlu bir bakış açısı benimserseniz olumlu deneyimleriniz artar. Tam tersi olarak karamsar oldukça hep kötü deneyimlere odaklanır ve bu döngüden çıkamazsınız. Herşeyin bir sebebi var, siz iyi niyetli bakış açınızdan değerlendirmeye çalışın.

 
 

Benzer Yazılar:

Mutluluk Ömrü Uzatıyor
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek
Aşk Hayatınızda Devrim Yapın
Sarılmanın Gücü
Küçük Sevinçler, Sağlam Temeller

 
 

 eÇift – Aşk Burada Başlar.