Kalp Çarpıntısı

Sevgiliye Dedektif Gibi Takip

 

 

Gelişen teknolojinin, iletişim ve ilişkileri üzerine etkilerine zaman zaman değiniyoruz. Ancak, gün geçmiyor ki yeni bir uygulama çıkmasın, yeni bir tartışma başlamasın.

Brezilya’yı karıştıran bir Android uygulaması bugünkü yazımızın konusunu oluşturuyor. “Sevgili Dedektifi” (Rastreador de Namorados) olarak çevirebileceğimiz uygulama aslında kadınlar için yazılmış. Erkek arkadaşlarının telefonuna gizlice indirdikleri uygulama sayesinde, düzenli olarak lokasyon ve mesajlaşma metinlerini alan kız arkadaşlar farkedilmeden erkek arkadaşlarını takip edebiliyor.

50.000’den fazla telefona indirilmiş uygulamanın yaklaşık yarısını kız arkadaşlarının telefonuna indiren erkeklerden oluştuğu tahmin ediliyor. Ayda 5 Dolar karşılığında sevgilinizin telefonla olan aksiyonlarını takip edebildiğiniz uygulama geçtiğimiz hafta Google tarafından marketten kaldırıldı.

Çeşitli yasal sıkıntılara sebep olabileceği gibi ilişkileri ve kişilerin ruhsal sağlığını olumsuz etkileme riski de oldukça yüksek. Siz ne dersiniz? Böyle bir uygulamayı kullanmak ister miydiniz?
Benzer Yazılar: 

Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Bilgisayar Başındayken Sorulacak 5 Soru
Teknolojik Düğünler
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

eÇift – Aşk Burada Başlar.