Kalp Çarpıntısı

“Seviyorum” Demenin Farklı Yolları

 

 

Yalnızca 2 kelimeden (tam olarak 13 harf) oluşan kısacık bir cümle; “Seni seviyorum.” Bazen büyük sevinçlere, bazen de tam tersi hayalkırıklıklarına sebep olabilecek bir güçte.

Kimileri için, yanlış yer ve zamanlarda sıkça kullanıldığı için anlamını yitirmiş; kimileri için ilk kez duyuluyormuşçasına özel.

Bazı durumlarda en az “Seni seviyorum” kadar etkili olan bazı başka ifadeler de var. Direkt olarak “Seni seviyorum” demektense çok daha fazla anlam barındıran bu ifadelere dikkat:

 

Seni beğeniyorum / sana hayranım: Yaşam tarzı, verdiğiniz kararlar, aile ve arkadaş ilişkileriniz konusunda karşınızdakini ne kadar etkilediğinizi böyle bir cümlede çok iyi anlayabilirsiniz.

 Bana ilham veriyorsun: Kendini geliştirmek, motive olmak için sizin varlığınızın olumlu etkilerini itiraf etmek oldukça bütük bir adım.

 Aklımdasın / Aklımdan çıkmıyorsun: Sizi düşünmek, sizinle zaman geçirmek hoşuna gidiyorsa, onu fazlasıyla etkilemiş ve günlük hayatının büyük bölümüne dahil olmuşsunuz demektir.

Sana sarılmak iyi geliyor: Bazen yakınlık hissetmek, birbirinizi anladığınızı göstermek için yalnızca sarılmak yeterlidir. Bu sözlü olarak ifade edildiğinde de “Sana sarılmak, bütün dertlerimi unutturuyor” anlamına gelebilir ve kolay kolay itiraf edilen bir durum olmadığından oldukça özeldir.

Beni eleştirmeni seviyorum: Kişisel gelişim için önemli olan yapıcı eleştiriler kastediliyorsa, mevcut durum ile yetinmeyip kendisini sizin için geliştirmeye önem verdiğinin göstergesidir. Yorumlarınızı dikkate aldığını da gösteren bu ifade, pek çok potansiyel sorunun çözümüdür aynı zamanda.

Başkalarına senden bahsettim / Hep seni anlatıyorum: Yakın arkadaşları, ailesi yani değer verdiği insanlara sizden bahsetmesi, hayatında gerçekten de önemli bir yere sahip olduğunuzun göstergesidir.

Teşekkür ederim: Hiç de küçümsenmeyecek bir cümledir. “Hayatımı anlamlı kıldığın / güzelleştirdiğin için…” , “Bana destek olduğun için / Beni bu kadar mutlu ettiğin için / Bana zaman ayırdığın için / Beni dinlediğin için…” gibi çeşitli sebeplerle beraber kullanıldığında oldukça özel bir anlam kazanıyor.

 

Daha çoğaltabileceğimiz bu tip cümleler, iki kişi arasındaki iletişimin çok özel parçalarını oluşturur.

Benzer Yazılar:

 Her Dilde Aşk
“Seni Seviyorum”
Erkeklerden Gerçek İtiraflar

eÇift – Aşk Burada Başlar.