Kalp Çarpıntısı

“Seni Seviyorum”

Yersiz kullanıldığı için “Seni seviyorum” cümlesinin eski anlamını yitirdiği söylenir.
Biz bu düşünceye pek katılmıyoruz. Özellikle ikili ilişkilerde önemli bir yere sahip olduğunu çoğunuz kabul edecektir. Bu iki kelimelik cümle ilk defa söylendiğinde ilişkiyi bir üst seviyeye taşıyabileceği gibi tam tersine sonlanmasına da sebep olabilir.
Bu konuda hassas davranmak, bu etkileyiciliğinden dolayı önemlidir.

Zamanlama: Tanışma döneminde, erken davranıp söylemek karşılık alamamanıza sebep olabilir. Duygularınızı doğru değerlendirebilmek için kendinize zaman vermenizde fayda var. Bu süreçte, sözlü ifadeler yerine hareketlerinizle duygularınızı göstermeyi tercih edebilirsiniz. Kesinlikle emin olmak istiyorum derseniz, ilk adımı karşı taraftan beklemeniz gerekir. Ancak, bu nun hiç gerçekleşmeyebileceğini de düşünün.

“Seni seviyorum” cümlesi sanılanın aksine oldukça etkilidir ve  ilişkinizin gidişatını değiştirebilir. Öylesine söylemek, istemediğiniz sonuçlara sebep olabilir. Gerçekten hissettiğiniz durumlarda söylemeye dikkat edin ve duygularınızı saklamayın.

Planlı mı, spontane mi?: Duygular andan etkilenerek oluşur ve değişebilir. Böyle bir cümleyi söylemek için plan yapmanın bir anlamı yoktur. Kalbinize kulak verin, size zamanı geldiğinde 2 kelimelik cümleyi söyletecektir.

Anlayışlı olun: Böyle bir cümleyi ilk defa söyledğinizde karşılık bekliyor olmanız çok doğal. Ancak, karşınızdaki kişi, duygularından sizin kadar emin olmayabilir. Onu baskı altına almak ve söylemek zorunda bırakmak ilişkiniz için oldukça kötü sonuçlar doğurabilir.

Siz ilk defa “Seni seviyorum“ dedikten birkaç saniye sonra karşılık alamadıysanız, sevdiğinize karşılık olarak aynı cümleyi söylemesini zorunlu kılmak istemediğinizi ve  yalnızca gerçekten hissettiği zaman söylemesini tercih edeceğinizi ve bu anı bekleyebileceğinizi belirtebilirsiniz. Böylece, gerilimi ve baskıyı azaltmış, sağlıklı bir ilişkiye bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Bu süreçte, sevdiğinizden karşılık gelene kadar sık sık “Seni seviyorum” demekten kaçının. Daha fazla baskı hissetmesine sebep olmak istemezsiniz.

eÇift – Aşk Burada Başlar.