Kalp Çarpıntısı

Aşk Hayatınıza Çeki Düzen Verin

 

 

Yeni yıla özel beklentilerimizin gerçekleşmesini umarken ilk haftayı bitirdik bile. Peki isteklerimizin gerçekleşmesi için gerekli değişiklikleri yaptık mı? Çoğunuzun “hayır” dediğini duyar gibiyim.

2012’de mutlu bir ilişki dileyenlerdenseniz, öncelikle ilişkiye zarar veren davranışları tanıyıp onları yapmamaya çalışarak işe başlayabilirsiniz. Farkında olmadan aşk hayatınızı baltalıyor olabilirsiniz.

İşte yapmamanız gereken 5 davranış:


Kendini kandırmak: Yürümeyen bir ilişkiniz var ve siz hiç yoktan iyi diyerek devam ediyorsanız, yapmayın. Kendinizi olmayan şeylere inandırmayın ve içten içe bilip de kabul etmekte zorlandığınız gerçekleri kendinize itiraf edin. Ne kadar rahatladığınızı göreceksiniz. Zaman kaybetmemek ve kendi iç huzurunuzu korumak adına  bunu kendinize sık sık hatırlatın.

Sevilmeye değer olmadığını düşünmek: Yanlış insanlarla zaman geçirdikçe böyle bir duyguya kapılmak mümkün. Ancak, bu düşünceyi aklınızdan çıkarın. Sizi değiştirmeyi istemeyecek, içinizi güzel hislerle dolduracak insanlarla beraber olun. Göreceksiniz, sorun sizde değil, sizi kötü hissettirende.

Potansiyel bir ilişkiyi sabote etmek: Beraber olmak isteyeceğiniz kişi hakkında belirli kriterlere sahip olabilirsiniz. Ancak, hayatının aşkını bulanlara sorun çoğu zaman bu kriterlere sahip olmayanlarla beraber olduklarını göreceksiniz. Belli özelliklere öncelik vermek her zaman yanlış değil. Önemli olan, bu özelliklerin ön yargılara dönüşüp kişileri değerlendirirken sizi etkilemesine izin vermemektir. Kriterlerinizin oluşturacağı çerçeve bütünü görmenizi engeller. Karşınızdaki kişiye şans verin ve onu olduğu gibi görmeye çalışın.

Varsayımlarda bulunmak: bir söz, bir an üstünde tekrar tekrar düşünüp satır aralarını okumaya çalışmak, farklı farklı anlamlar çıkarmak, özellikle kadınların sıklıkla yaptığı bir şey. Bu düşüncelerin ucu kaçtı mı, neyin gerçek olduğunu da karıştırmaya başlarız. Oysaki takıldığımız kelimeler çoğu zaman ekstra bir manaya sahip değildir, üstünde fazla düşünülmeden sarfedilmiş tam olarak kelimenin karşılığını ifade eder. Bu gereksiz sıkıntıya girmemeye çalışmak daha sağlıklı ilişkileriniz olmasını sağlar. Hem siz de daha rahat olur, asılsız şeylere yersiz takılmazsınız.

Başkalarının deneyimleriyle karşılaştırma yapmak: İnsanların ilişki alışkanlıkları ve yaşadıkları çeşitlidir. En yakın arkadaşınız da olsa aynı şeyleri yaşamanız pek olası değil. Bu sebepten kendi ilişkinizi kendinize göre değerlendirin ve yanlış karşılaştırmalar sonucunda başarısız olduğunuzu düşünmeyin.