Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Nereden çıktı bu 14 Şubat Sevgililer Günü?

#Sevgililer Günü, her yılın #14 Şubat günü birçok #ülkede kutlanan özel gün. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bugün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmış. Bu sebeple bazı toplumlarda “#AzizValentineGünü” (St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde #hoşlanılan kişi veya #sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine #hediyeler aldığı, #kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm #dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

 

Sevgililer günündeki en yaygın uygulama #eşe ya da #sevgiliye verilen #kartlar ve #hediyelerdir. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

 

Sevgililer gününde hemen herkes #sevgililerine veya #eşlerine bu günün ruhunu anlatan, karşı tarafa sevgilerini gösteren hediyeler verir. Bu hediyelerin başında #çiçek ve #çikolata gelir. Sevgililer Günü çok sayıda #evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

 

Sizde sevgilinize unutulmaz bir sevgililer günü yaşatmak istiyorsanız ona 14 Şubat’ta #evlenmeteklif edin. Hem ilerisi için bu özel iki günü tek hediye ile kutlamak gibi şansınız olur! www.ecift.com dan demesi ?