Aşk Yaşam

Ruh Eşi Nedir ya da Ne Değildir?

İlişkiler, aşk, sevgililik ve hatta evlilik ile ilgili ne vakit bir tartışma açılsa ruh eşi kavramı konuşulmadan konu kapanmaz. Önemli bir husustur çünkü ruh eşi kavramı. Biz de bu kez hep sınırları keskin hatlarla çizilmeye çalışılan ruh eşi kavramını anlatmaya karar verdik. Nedir bu ruh eşi?

İnsanlar genellikle ruh eşini iki insan arasında mükemmel uyumun sağlandığı an olarak tanımlar. Yani her iki tarafın da isteklerinin en üst düzeyde sağlandığı bir mutluluk tablosudur. Ancak gerçek hiç de öyle değildir.

04-11-2016_2

Karşınızdaki insan sizin aynanız olduğunda, sizi var olan tüm geçmişinizle kabul ettiği zaman ruh eşiniz olur.

Ruh eşi dediğiniz insan sizi olduğunuz merkezde tutar. Size gerçekten varlığınızın ne olduğunu gösterdiği için de sizde hayatınızı değiştirme isteği uyandırır. Gerçek ruh eşi, sizi yerinizde saydıran değil büyüten, geliştiren insandır.

04-11-2016_1

Onun yanındayken ağlayabilirsiniz, tüm gardınızı indirebilirsiniz. Sanki bildiğiniz tüm toplumsal rollerden sıyrılmış gibi hissedersiniz. Zaten aşkın, sevginin en güzel yanı da güven duygusu değil midir? Aşk, bir yuvanın sıcaklığı, paylaşmanın ve anılar biriktirebiliyor olmanın verdiği o haz değil midir?

Sizi gerçekten önemseyen bir ruh eşi, gelişmenizi engelleyen tutkularınızın neler olduğunu size açıklar. Size zarar veren egolarınızdan arınmanıza yardımcı olur. Ve bunu çoğu zaman kalbinizi kırma pahasına olsa da yapar.

Ve her şeyden en önemlisi sizi içten, karşılıksız ve saf bir sevgi ile sever. Yani sizi sevmek için nedenler belirlemez. Sevgiyi bir koşula bağlamaz. İşte tam da bu noktada içinizde dünyaya ve geri kalan her şeye karşı bir sevgi ışığı doğar. Aşk, işte tam da öyle bir şeydir.

Peki, siz ruh eşinizi bulacağınıza inanıyor musunuz? Yoksa bunlar çok harika hisler ama nereden baksan imkansız duruyor gibi diyenlerden misiniz? Bir ruh eşiniz olduğuna ve onu bulmanın o kadar da zor olmadığına inanın çünkü eÇift sizin için var. Uzman psikologlar tarafından hazırlanmış kişilik analiz testi ile size uygun bir ruh eşini bulmak artık çok kolay.

Haydi aşka bir şans verin ve www.eCift.com ‘a ücretsiz bir şekilde üye olun. Çünkü aşk burada başlar!