Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı

40’lı ve 50’li Yaşlarda Aşık Olmak!

Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün siz başkalarına kulak asmayın. Çünkü aşkın yaşı yoktur. İnsan kalbi attığı ve yaşamak için bir nedeni olduğu sürece her zaman aşık olabilir, yepyeni bir insanla ömrünün kalan zamanını geçirebilir. Üstelik her yaşın bir güzelliği var derler ya işte bu gerçeği asla unutmayın. Çünkü 40’lı ve 50’li yaşlarda aşık olmanın da kendine has güzellikleri var. Peki nedir bu güzel yanlar?

Aşk 7’den 77’ye her seferinde farklı bir anlam içerdiği için belki de bu kadar iyi hissettiren bir duygu. Yaşınız ilerlediği için artık bu işlerden elinizi eteğinizi çekmenizi söyleyenlere kulak asmayın. Aradığınız aşkı bu yaşınıza kadar bulamamış, boşanmış ya da eşinizi kaybetmiş olabilirsiniz. Ancak hayat devam ediyor ve her zaman aşk için bir yol vardır.

1.       Hiçbir baskı olmadan aşkın tadını çıkarabilirsiniz

20’li yaşlarınızın ortalarına doğru geldiğinizde toplumun da evlenmeniz ve çocuk sahibi olmanız gerektiği baskıları artmaya başlar. Birçok insan da bu baskılardan bunalıp aceleyle evlenir ya da bir ilişkiye başlar. Bu da çoğu zaman yanlış başlangıçlara neden olur. Oysa 40’lı ve 50’li yaşlarınızda bu baskı üzerinizde yoktur. Üstelik hayatın tadını çıkaracak çok daha fazla zamanınız vardır. Birlikte olacağınız kişiyle canınız ne zaman ne isterse onu yapabilirsiniz. Tıpkı liseli aşıklar gibi.

2.       40’lı ve 50’li yaşlarındaki insanlar kendinden emindir

Artık hayata bakış açınız nettir. Bir ilişkiden ve aşktan ne beklediğinizi çok iyi bilirsiniz. Bunun için de aşkın tadını çoğu insandan daha iyi çıkarabilirsiniz.

3.       Kadın ve erkek ilişkileri konusunda deneyimlidirler

Bu durum ister kişisel tecrübelerinizden isterse de çevrenizdeki insanların ilişkilerini gözlemlemeniz sonucu oluşmuş olsun. Yaşınızın size vermiş olduğu olgunlukla bir ilişkide nasıl davranılması gerektiğini, nelerin ilişkiye zarar verdiğini ya da vermediğini tecrübe etmişsinizdir.

4.       Hayatlarının öncelikleri değişmiştir

Kendilerinden çok daha genç insanların, karşılarındaki kişiyi etkilemek için taşıdığı kaygıların çoğundan uzaktırlar. Fiziksel görünüş kaygıları genç insanlara nazaran çok daha azdır. Gerçek romantizmin mum ışığında harika kıyafetlerle yapılan kutlamalardan çok daha özel bir şey olduğunu bilirler.

5.       İlişkilerinde duygusal gel-gitlere neredeyse yer yoktur

Bu yaş grubundaki insanların kişilikleri ve hayata bakış açıları tam anlamıyla yerine oturmuştur. Sorun çözerken ya da ilişkilerinin sınırlarını çizerken belirli bir bakış açıları vardır. Bu yüzden genç insanlara göre çok daha sağlam ilişki kurma potansiyelleri vardır.

Ve tüm bu durumlara ek olarak orta yaşta hala ilk gençlikteki gibi aşık olma duygusunu hissetmek ömrü uzatan bir gerçektir. Ve ömrün ilk yarısının nasıl geçtiğini, kötü deneyimleri bir kenara bırakmak hayatınızın geri kalanı için atılmış en mantıklı adımdır. Eğer siz de ikinci baharınızı yaşamak ve yeniden aşık olmanın o dayanılmaz yanını hissetmek istiyorsanız www.ecift.com ‘a üye olarak size en uygun adayı bulabilirsiniz. Hayat kısa, kuşlar da uçuyor. Şimdi eÇift’te aşkı aramanın tam zamanı!