Kalp Çarpıntısı

Utangaçlar İçin Buluşma Taktikleri!

Utangaç insanlar için ilişki kurmanın en iyi yolu, olacakları kafada büyütmeden, anı akışına bırakmaktır. Utangaç biriyseniz büyük ihtimalle düşünür, düşünür ve karşınızdaki insana olan güveniniz pekişinceye kadar harekete geçemezsiniz. Sıra birisi ile buluşmaya gelince de utangaçlık başkasıyla ile iletişim kurmakta sizi zorlar. Peki, sizi bu zor durumdan kurtaracak bazı taktikler olduğunu biliyor muydunuz?

İlginç bir aksesuar kullanın ya da ilginç bir kıyafet giyin

Eğer utangaç birisi iseniz ilk buluşma belki de en zorlu olanıdır. Bu nedenle ilk etapta dikkatleri kendini üzerinizden ilk etapta çekmek için bu güzel bir başlangıç olabilir. Böylece konuşmaya giriş kısmında yaşanacak zorluğu da kolayca atlayabilir ve ilginç bir hale getirebilirsiniz.

İlgi alanlarınıza odaklanın

Utangaç olmak size özelliklerinizi dışa aktarırken biraz zorluk yaşatır. Herhangi bir insan kadar değişik konulara merakınız vardır ve bunlarla yakından ilgilenirsiniz. Birisi ile ilk buluşmanızda onun nelerden hoşlandığını bilmezsiniz. Ancak kendinizi iyi tanırsınız. Gerçekleştirdiğiniz bir seyahat, seyretmekten zevk aldığınız bir film ya da takip ettiğini bir spor, gittiğiniz bir konser size iletişimi güçlendirecek konular sağlar. Böylece hem kendinizi anlatmış olur hem de karşınızdakini tanımış olursunuz.

Kendinizi videoya çekin

Bu sunum yapanların ve iş görüşmelerine gideceklerin sık sık kullandığı bir yöntemdir. Kameranın karşısına geçin ve kendi kendinize selam verin, sorular sorun ve izleyin. Çektiğiniz videolar size ilk buluşmanızda daha az heyecan yaşamanızı ve daha rahat davranmanızı sağlar.

Eller serbest

Gergin olduğunuzun en büyük belirtilerinde birisi elleriniz ile sürekli oynarken ve huzursuz el hareketleri yapmaktır. Bir elinizdeki baş parmak ucunuzu ve işaret parmak ucunu birbirine değdirerek 1 dakika boyunca hafif baskı uygulayın ve bunu 1 saat aralıklarla yapmaya çalışın. Küçük de olsa, bu hareket sizin rahatlamanıza yardımcı olacak. İlk buluşmada ellerinizi masanın altına saklamak daha kolay olduğu için bu tekniği denemek de yarar var 😉

Unutmayın, utangaçlık yaşla ve deneyimle azalan bir özelliktir. Ancak yaşınız kaç olursa olsun ve karşı cins ile bir çok kez buluşmuş olsanız bile ilk karşılaşmalar her zaman heyecan uyandırır. Bu normaldir ve güzel olan da budur.