Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı

7 Farklı Dilde Aşkı İfade Etmenin 7 Yolu

Dünyada yüzlerce farklı dil olmasına rağmen aşkın hissettirdikleri hep aynıdır. Vücut dili ise sevgiyi hep aynı şekilde anlatır. Farklı olan aşkı ifade ediş biçimidir. eÇift olarak biz de dünyadaki 7 farklı dilde sevgiyi anlatan 7 cümleyi ve anlamlarını sizin için derledik. Başka bir dilde bir tek cümle ile söylenen bir şeyin nasıl derin anlamlar içerdiğine birlikte göz atalım mı?

1.       MEİN HERZ GEHÖRT DİR

Almanlar söz konusu aşk olunca duygularını ifade etmek için çok şairene olabilen bir millet. Arthur Schopenhauer ve Goethe gibi ünlü sanatçıların aşk hakkındaki eserlerinin tüm dünyaca beğenilmesine şaşmamak gerek. Türkçesi “Kalbim sana ait” olan bu cümle de Almanca’da en romantik ve şiirsel bir şekilde aşkı ifade etmenin yollarından biri olarak kabul ediliyormuş.

2.       QU’EST-CE QUE JE FERAIS SANS TOI?

Fransızca olan bu cümlenin Türkçe anlamı “Ben sensiz ne yaparım?” Fransızlar aşık oldukları kişiye bu cümleyi söylediklerinde aslında karşılarındaki kişinin onun hayatındaki önemini belirtmek isterlermiş. Ayrıca bu cümle ile onsuz bir hayat düşünemediklerini ve hayatın sevdiği kişi olmadan ne kadar da manasız olduğunu anlatırlarmış.

3.       TIENES LOS OJOS MÁS BONITOS DEL MUNDO

İspanyolların dans, aşk ve romantizme düşkünlükleri tüm dünyaca bilinir. Yukarıda yazan İspanyolca cümlenin anlamı ise “Sen dünyadaki en güzel gözlere sahipsin”. Gerçek aşkın gözlerde saklı olduğuna inanan İspanyollar, eğer birisinden hoşlanırlarsa hep bu iltifatı ederlermiş. Çünkü kişinin yüzüne en çok manayı veren gözler olduğu gibi bir kişinin güzelliği takdir edilecekse buna gözlerden başlanması gerektiğine inanırlarmış.

4.       NON POTRÒ MAI SMETTERE D’AMARTI

Hayata ye, sev ve dua et mantığı ile bakan İtalyanlar, gerçek aşkı bulduklarında hep yukarıdaki cümleyi kullanırlarmış. Türkçe anlamı ise “Seni sevmekten asla vazgeçmeyeceğim.” Hiçkimse bir başkasını sevmekten bıkacağı düşüncesi ile bir ilişkiye başlamaz. Ancak bu sözü birisine söyleyecekseniz de gerçekten arkasında duracağınıza inanmanız gerekiyormuş. Çünkü İtalyanlar ölümsüz bir aşkı bulmanın dünyanın en zor şeyi olduğuna söylüyorlarmış.

5.       MAMİHLAPİNATAPAİ

Arjantin ve Şili’de yaşayan Fuegian Yerlilerinin kullandığı bu kelimenin söylenmesi kadar anlamını çevirmek de birçok dil için çok zormuş. Tercüme edilmesi bu kadar zor olan kelimenin anlamı ise çok derin. “İki kişinin de istediği ancak söylemeye çekindiği bir şeyi yapmayı birbirinizden umarak karşılıklı bakışmak” Aşk daha iyi nasıl anlatılabilirdi ki?

6.       JESTEŚ MOİM POWİETRZEM

Polonyalıların kullandığı dil Lehçe’de kullanılan bu cümlenin anlamı “Sen benim nefesimsin”. Polonyalılar aşık oldukları kişileri yaşamak için en büyük nedenlerinden biri olarak gördüklerinden aşklarını bu şekilde ifade ederlermiş.

İnsan aşıkken dünyanın tüm dillerinde aşkını ifade etmek isteyecek kadar yaşam sevinci dolu olur. Siz de Türkçe’nin harika kelime dağarcığını kullanarak sevdiğiniz için romantik cümleler kurabilirsiniz. Ancak ben hala “Sana deliler gibi aşığım” diyebileceğim o doğru kişiyi bile bulamadım diyenler de www.eCift.com ‘a ücretsiz üye olarak hayatlarının aşkını aramaya başlayabilirler. Unutmayın aşk eÇift’te başlar!