Aşk eÇift Evlilik Yaşam

Gelin Adayları İçin Hayat Kurtaran İpuçları!

   Aşık olmak, o kişiye güven duyup ciddi adımlar atmak, evlilik teklifi ve … Durun bir dakika şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Sonraki adım malumunuz düğün! İyi de asıl zorlu süreç bu kararı verdikten sonra başlıyor. Bu konuda bize güvenin düğün planlamaya bir başladınız mı zamanın nasıl akıp geçtiğini fark edemeyeceksiniz.

   Sevgili gelin adayları lütfen bu satırlara çok dikkat edin. Zira vereceğimiz ipuçlarını takip ederseniz strese girmeden sorunsuz bir gelin olma yolunda emin adımlarla ilerlersiniz. Duvaklar ve gelin çiçekleri hazır ise başlıyoruz!

   Planlamanın Püf Noktaları!

   Zaten düğün planlaması hususunda yazımızda plan ve programın önemine çokça değindik. Arzu ederseniz yazımıza linkten ulaşabilirsiniz. Tekrar aynı konulara girmeyeceğiz. Ama planlama yaparken kuaförde kimlerin olacağından tutun da düğün günündeki yardımcınıza kadar bütün isimleri belirlemeniz gerekiyor. Son dakika ihtiyaçlarınız için dört bir yanda birilerini aramak zorunda kalmazsınız. Aynı sorun kuaföre götüreceğiniz kişilerin kimler olduğu ve sayıları. Fazla kişi götürür ve düşünmeden önünüze geleni eklerseniz bir haftada o salondan çıkamazsınız. Gerekirse evinize özel kuaför çağırın veya otel gibi bir mekanda yapacaksınız direkt orada işlemlerinizi tamamlayın. Anahtar cümle ”planlı hareket etmek.”

   Gelinlik Seçimi!

  En önemli nokta gelinlik seçimi. Hazır mı alacaksınız ? Yoksa özel dikim mi olacak? Tabi planlamadaki süre sınırları dahilinde buna karar vermek zorundasınız. Uzun bir süre yoksa özel dikim gelinlik doğru bir tercih olmaz. Gelinlik deyip geçmeyin sizi rezil de edebilir vezirde! Yaş, boy, kilo ve vücut proporsiyonuna göre gelinlik seçilmelidir.

Üst bölgeniz dar, alt bölgeniz geniş ve ince bel, dar omuza sahip ise, A kesimli gelinlik modeli sizin için idealdir. Kayık yaka veya prenses tarzı gelinlik modelleri her iki bölgenizi de uyumlu gösterecektir.

Geniş omuz, uzun bacaklar ve kalın bir bele sahip ise, gelinlik seçerken üst kısmınıza veya bacaklarınıza vurgu yapmalısınız. V yaka veya yırtmaçlı bir model sizi harika gösterecektir.

Orantılı bir vücuda sahip ise, A kesim, V yaka, kabarık, sırt dekolteli gibi bütün çeşitleri giyebilirsiniz. 

   Ayakkabı Seçimi!

   Bu hususta yapılan en büyük hata yüksek topuklu ayakkabılar seçmektir. Boyunuz kısa ise bunu uzatmak için yüksek topuk yerine gelinlik seçiminizi ona göre yapmanız daha yararlı olacaktır. Yanınıza mutlaka rahat ayakkabılar almanız şart. Salona giriş, ilk dans gibi ritüelleri tamamladıktan sonra eğlence kısmında o topuklular size eziyet gibi gelecektir. Babet tarzı veya spor bir ayakkabı giyerek rahatça oynayabilirsiniz. Nasılsa gelinliğin altında kimse görmez!

   Saç ve Makyaj!

   Gelinliği en güzel gösterecek iki unsura geldi sıra. Saç ve makyaj! Gelinlik modeliniz kapalı veya V yaka ise topuz yaptırmanız yerinde bir karar olacaktır. Dekolteli, kayık yaka veya kabarık ise saçlarınızın serbest bırakabilirsiniz. Işıltılı taç ve tokalar ile hareketlendirebilirsiniz. Makyajı zevkinize göre sade veya abartılı yaptırabilirsiniz. Bizim naçizane tavsiyemiz düğün fotoğraflarında hoş çıkmak isterseniz hafif makyaj her zaman hayat kurtarır. Ağır makyaj gün sonuna kalmadan yüzünüzden akmaya başlar.