Aşk Yaşam

Mutlu Olmak Bir Seçimdir

Hayatta her konuda olduğu gibi mutlu olmak da aşık olmak da bir seçimdir. Evlenip mutlu bir yuva kurmak, sevgiyle büyüteceğiniz çocuklar dünyaya getirmek ya da hepsi, hepsi birer tercih ve hepimiz çoğu zaman tercihlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz. Bunun farkındayım ama hala mutlu olamıyorum diyenler var. İşte bu yazıyı onlar için hazırladık.

Mutlu olmak ve huzurlu bir aile kurmak artık hayatınızın önceliklerinden biri mi oldu? Ya da eş, dost, akraba düğünü derken artık yalnızlığın o hüzünlü yanı ara sıra üzerinize gelmeye mi başladı. Birkaç kişiyle tanıştınız, belki ayrıldığınız sevgilileriniz oldu ya da boşandıktan sonra yeni bir hayata başlamaya karar verdiniz. Ancak gelin görün ki bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz ve hala yalnızsınız. Belki de hayatınız ile ilgili ufak dokunuşlara ihtiyacınız vardır.

1.       Değişim önce zihinde ve zihniyette başlar: Bakış açınızı değiştirin

Elbette hayata bakış açınız, inançlarınız ve fikirleriniz belirli bir yaşa kadar çoktan şekillenmiş oluyor. Ancak insanlara, kadın-erkek ilişkilerine ve hatta doğadaki canlılara bakış açınıza kadar her şey sizin yaşamda duruşunuzu yansıtır. Kimse kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapan bir erkekle ya da evliliği zengin bir insanla hayatını birleştirmek olarak algılayan biriyle ömrünü geçirmek istemez. O yüzden belki de cinsiyet rollerinden, gelenekselleşmiş ama doğru mu değil mi diye sorgulamadığınız örf ve adetlere kadar inandığınız her düşünceyi gözden geçirmenizde fayda olabilir.

2.       İmaj aslında çoğu zaman her şeydir

İmaj aslında fiziksel görüntünüzden, güzelliğinizden ya da yakışıklılığınızdan bağımsız bir konu çünkü biliyorsunuz bunlar zaten kişiye göre değişen kavramlar. Burada bahsettiğimiz kendinize ne kadar özen gösterdiğiniz, ne kadar bakımlı olduğunuz ya bedeninize gösterdiğiniz ilgi ve saygı ile alakalı. Kendinize özen gösterin ki başkaları da size özen gösterebilsin.

3.       Doğru yer, doğru zaman ve doğru girişimler hayatta her zaman pozitif sonuç verir!

Yaşadığımız kötü tecrübeler için çoğu zaman “doğru yer ve doğru zamanda değildim” diye bir değerlendirme yaparız. Şimdiye kadar yaşadığınız deneyimlerin çoğu sizi mutlu etmemiş olabilir. Ancak bunun için kendinizi başarısız hissetmek, kabuğunuza çekilmek veya bir daha asla mutlu olamayacakmışsınız gibi davranmak yapacağınız son şey olmalı.

Belki doğru insandan beklentilerinizi tam tanımlayamadınız, belki yalnız kaldığınız süre içerisinde köklü bir değişim geçirdiniz. Ya da kim bilir mutlu olmak için gerçekten çaba göstermediniz. O yüzden bu kez bildiğiniz her şeyi bir kenara koyun. Aradığınız kişiyi doğru yerde, doğru zamanda ve doğru bir girişim yaparak aramaya başlayın. Nasıl mı?

Hemen e-posta adresinizle birlikte ücretsiz bir şekilde eÇift’e üye olarak. Üye olduktan sonra cevaplayacağınız kişilik analiz testi sayesinde kişiliğinize, yaşam tarzınıza ve beklentilerinize en uygun kişiyi kolayca bulabilir; mutlu olmak için kendinize bir şans verebilirsiniz.

Haydi kendi hikayenizin baş kahramanı olmak için daha fazla beklemeyin, eÇift’e gelin. Çünkü aşk burada başlar!