Birisiyle beraber olmak, evli olmak ve hatta çocuk sahibi olmak demek tam anlamıyla mutlu olmak demek değildir. Hayatın her alanında olduğu gibi bir işin, kurulan bir ilişkinin ya duyguların bile sağlıklı ve verimli olması çok önemlidir. Örneğin; sırf yalnız kalmamak adına hayatınıza birilerini almak, mutsuz olduğunuz bir birlikteliği sürdürmek ya da sizi mutlu etmeyen insanları hayatınızdan çıkarmamak hiç de sağlıklı bir davranış değildir. Tüm bunlar yaşam kalitenizi düşürecek unsurlardır. Ama endişelenmeyin eğer ilişkinizde bunları yapıyorsanız, tebrikler siz çok sağlıklı bir birlikteliğe sahipsiniz!
1. Her Zaman ve Her Koşulda Birbirinin Yanında Olduğunu Bilmek
Hani o herkesin bildiği ve neredeyse bir özdeyiş haline gelen cümle var ya “hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak”. Konunun tam anlamıyla özeti bu cümlede gizli. Eğer birlikte olduğunuz ya da güzel bir gelecek planladığınız kişi size bu güveni hissettiriyorsa çok şanslısınız. Çünkü sizi gerçekten seven biriyle berabersiniz. Çünkü gerçek sevgi emek ister.
2. Bırakıp Gitmek Yerine Zor Olanı Seçmek
Şimdi kendimizle yüzleşme zamanı. Hayat toz pembe bir romantik komedi değil. Hepimiz sevgililerimizle ya da eşlerimizle kavga ediyoruz. Birbirimizi incittiğimiz zamanlar da oluyor. Ancak sürekli kavga etmek ile birbirimize darıldığımız, yeri geldiğinde hayal kırıklığına uğradığımız anlar birbirinden çok farklıdır. Yaşanan ilk büyük tartışmada çekip gitmek bir ilişki kadar sizin de yeteri kadar olgunlaşmadığınızın göstergesidir. Eğer hatalarınızla yüzleşebiliyor, karşınızdaki kişiyi hayal kırıklığına uğrattığınızı farkedip düzeltmek için karşılıklı çaba gösterebiliyorsanız harika bir ilişkiniz var demektir. Kıymetini bilin J
3. Birbirinin Yaşam Alanını Daraltmamak
Bu konu aslında sadece kadın ve erkek ilişkileri için değil tüm sağlıklı ilişki biçimleri için geçerli bir konudur. Herkesin bir eşten, bir aileden ve hatta bir çocuktan bağımsız olarak kendine ait ve dokunulmaması gereken bir yaşam alanı vardır. Ve o alanlarda yaşanacağı zaman karşılıklı güven o ilişkinin sağlık durumunu gösterir. Örneğin; eşiniz ya da sevgiliniz tüm zamanını sizinle geçirmek, her boş zamanını sizinle değerlendirmek zorunda değildir. Siz ya da karşınızdaki kişi sizden bağımsız bir aktivite yaptığında ona güvenmeyip sürekli telefonla aramak, soru yağmuruna tutup ona güvenmediğinizi hissettirmek ilişkinizin bitme nedeni bile olabilir. Sağlıklı bir ilişkiye sahip olanlar ise bu güven ortamı konusunda uzlaşıya varmışlardır.
4. Bireysel Değişimlerin Kaçınılmaz Olduğunun Farkına Varmak
İnsan çoğu zaman 7’sinde ne ise 70’inde de o değildir. Ruhsal, fiziksel ve duygusal değişimler geçirebilir. Bu tam da bireyin olgunlaşması demektir. Bu yüzden eğer bir ilişkideki iki kişide karşısındaki kişiyi kaybetme korkusundan dolayı değişime kendisini kapatıyorsa orada sağlıklı bir ilişkiden söz etmek çok da kolay olmayacaktır. Birbirini gerçekten seven ve önemseyen insanlar değişimlerin farkındadır ve bunları olgunlukla karşılayabilirler.
Hayatınızı değiştirecek ve sizinle birlikte harika bir yol arkadaşı olacak o kişiyi hala bulamadıysanız da endişelenmeyin. eÇift’e gelin size en uygun kişiyle vakit kaybetmeden tanışın. Hayata sizin gibi bakan, siz gibi eğlenen ve gülen ruh eşinizi artık daha fazla uzaklarda aramayın. eÇift ile aşka bir şans verin!