eÇift

Neden hala yalnızsınız?

Uzun süre yalnız kalmış bireylerin kendilerine en sık sorduğu soruya geldi sıra: “Ben neden hala yalnızım?” Bir çok yol denediniz, sosyal hayatta aktifsiniz, arkadaşlık sitelerine üyesiniz, arkadaşlarınız bu konuda elinden geleni yapıyor… Ancak hala hayatınıza birisini dahil edebilmiş değilsiniz. Bu noktada kendimizi mercek altına alırsak farkında olduğumuz ama kendimize itiraf edemediğimiz  bazı gerçeklerin olduğunu göreceksiniz.

Gerçekçi olmayan hedefleriniz olabilir

Bazı aşklar gerçekten masallarda gerçek olabilecek nitelikte. Bunu unutmamak lazım. Kendi durumuzu, fiziksel ya da ruhsal özelliklerimiz, maddi durumuzu her şeyi bir kefeye koyup, doğru tartmak lazım. Tabii ki hiçbir şey imkansız değildir ama bazı şeylerin olasılığı düşüktür. O nedenle hedeflediğimiz kişi size gerçekten uygun mu bunu iyi değerlendirin.

İçten içe pes etmiş olabilirsiniz

Geçmiş, geçmiş, geçmiş… Her yerde ayağımıza takılan bir taş gibidir.  Geçmiş ilişkilerin deneyimleri siz kendinizi ne kadar özgür hissederseniz hissedin yakanızı bırakmıyor olabilir. Siz bunların çoğunu çözdüğünüzü düşünüyor olsanız da, bilinç altınızda bir kurt misali sizi yer bitirir. Bu nedenle bunlara kesin çözüm bulmadığınız sürece bir ilişkiye yönelik enerjiniz hep negatif olacaktır.

Davranışlarınız nedeniyle insanlar sizden uzaklaşıyor olabilir

Bazı davranışlar vardır ki kadın olsun erkek olsun insanları sizden uzaklaştırır. Bunların başında gelenler yüksek ego, sürekli eleştiri, yalan,  dedikodu, para pul işleri, öfke… Bunların birine bir kaçına sahipseniz insanlar sizinle iletişim kurmaktan çekinebilir. Bu da olası bir ilişkiyi pas geçmenize neden olur.

Zor kadın-zor erkek

Birisi sizinle bir plan yapmak istediğinde onu atlatıyor ya da erteliyorsanız, sürekli  meşgul olduğunuz imajını çiziyorsanız karşınızdaki insan sizin zor insan olduğunuzu düşünebilir. Böyle davranmak ve hiç kimseye şans vermemek sizin için doğru kişiyi bulma konusunda ciddi bir sorun olarak karşınıza çıkacaktır.

Aşırı Mükemmeliyetçilik

Bu aşağı yukarı gerçekçi olmayan  hedefler ile aynı şey gibi görünsede, sadece karşı cinse yönelik beklentilerinizi içermemekte. Bu sizin hayat planlarınıza dair eksik olduğunu hissettiğiniz konuları tamamlamanın ve bunları tamamladıktan sonra bir ilişkiye başlama hedefinizin bir sonucu olabilir. Yani şöyle; evim olsun, arabam olsun, işimi değiştireyim gibi planlarınız varsa ve odak noktanız bunlarsa bir mutluluğu kaçırıyor ya da erteliyor olabilirsiniz.

Doğru insanın sizi bulacağına olan inancınız

Hayat öyle bir tempo ile akıyor ki insanlar bu tempoya ayak uydurmak için inanılmaz bir hızla hayatlarını sürdüyorlar. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların durması ve beklemesi bazen bir çok konuda hayatı ıskalamasına neden olabilir. Unutmayın, iletişim çağındayız. Doğru insana ulaşmak için onun gelmesini beklemek büyük bir zaman kaybı olabilir. Biraz risk alın ve ilk adımı siz atın!