Kalp Çarpıntısı

En İyi “Selfie” Nasıl Çekilir?

 

 

Son günlerin popüler aktivitesi “selfie” ya da bir diğer adıyla “özçekim”… En kolay fotoğraf çekme yöntemi olduğundan mı, yoksa Oscar ödül törenlerindeki grup fotoğrafının yarattığı etkiden mi olduğuna karar veremediğimiz yaygınlığın sebebini daha fazla sorgulamadan, püf noktalarını sizinle paylaşmak isteriz.

Özellikle eÇift gibi tanışma ve arkadaşlık sitelerinde profil fotoğrafınız büyük bir öneme sahip.
Eğer ki profil fotoğrafınızı bir selfie yapmak isterseniz size dikkat etmeniz gerekenleri söyleyelim.

Aydınlık bir ortam: İyi bir fotoğrafta ışık çok önemli. Işık kaynağının önünüzden  geldiğine emin olun ve doğal ışık kullanmaya çalışın. Işık kaynağı göz seviyenizin üzerindeyse elinizin yüzünüze gölge yapmadığından emin olun.

Mekan seçimi: Bazı mekanlar vardır ki, selfie çekmeniz aynı zamanda tepkileri üzerinize çekmenize sebep olabilir. Örneğin, hastane – mezarlık gibi özel alanlarda ya da anıtların önünde çekeceğiniz bir fotoğraf, karşı tarafta pek olumlu düşünceler oluşturmayacaktır. Özel anlarda fotoğraf çekmek yerine, ana tanıklık etmenizi öneririz.

Doğal bir arkaplan: Arkanızda neyin gözüktüğü fotoğrafın tüm havasını etkiler. Doğal arkaplanlar, her zaman daha güzel gözükür. Park, deniz kenarı gibi bir fon tercih edebilirsiniz. Eğer, iç mekanda çekmeyi tercih ediyorsanız, düz bir yer tercih edebilrsiniz. Dağınık bir oda, banyo fayansları gözüken fotoğraflar, dikkatin sizin üzerinize değil arka plana kaymasına sebep olur.

Bombalayanlara dikkat: “Selfie”den önce dilimize girmiş bir diğer kavram “photobomb”.Siz fotoğraf çekilirken arkadanızdan aniden beliren kişilerin, fotoğrafınızı sabote etmesi anlamına gelen “photobomb”, selfie çekerken de başınıza gelebilir. Fotoğrafınızı çekmeden arkanızda gezinen birilerinin olmadığına emin olun.

Pozunuz doğal olsun: Dudak büzüştürmek gibi çok tekrarlanan mimikleri yapmak yerine doğal bir poz belirleyin. Vurgulamak istediğiniz birşey varsa, yeni bir saç kesimi ya da yeni küpeler gibi, bu unsurları güzel gösterecek bir açı ile çekmeye çalışın. Gülümsemek her zaman daha sempatik ve pozitif enerjiler yayar.

Kadrajınız çok dar olmasın: Çok yakından çekeceğiniz ya da öyleymiş gibi keseceğiniz fotoğraflar yerine uzaktan, geniş kadrajlar tercih etmenizi öneririrz. Yamuk fotoğrafları yüklemeden önce, telefonunuzdaki programlarla düzeltebilir ve kullanabilirsiniz.

Filtrelerken dikkat: Filtreler, fotoğrafları güzelleştirdiği gibi tam tersine de sebep olabilir. Fotoğrafı fazla karartan bir filtre örneğin. Ayrıca, fotoğrafa fazla müdahale edip kendinizi olmadığınız biri gibi göstermekten kaçının.

Yüklemeden önce: Çektip düzenlediğiniz fotoğrafı yüklemeden önce geçmiş paylaşımlarınızı kontrol edin. Son zamanlarda çok sayıda “selfie” yüklemişseniz, bu fotoğrafı daha ileri bir zaman için saklayabilirsiniz. Arada kendiniz dışında da fotoğraflar paylaşmak önemli.

Artık, mükemmel selfie için hazırsınız.
Benzer Yazılar: 

Düğünlerde Fotojenik Olmak İçin…
88 Yıl Sonra Çekilen Fotoğraf
Profil Fotoğraflarınızı Bilinçli Seçin
İnternetteyken Sizden Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?

eÇift – Aşk Burada Başlar.