eÇift

Profil Fotoğraflarınızı Bilinçli Seçin

 

 

İnternette profil oluşturduğumuz sayısız site var. Facebook, Twitter, forum sayfaları, eÇift… Bu profillerin olmazsa olmazı, fotoğraf! Özellikle de arkadaşlık siteleri için en önemli kriterlerden biri profil fotoğrafınızdır.

Daha ciddi arayışlar içindeyseniz, örneğin hayat arkadaşınızla tanışmayı istiyorsanız bu konuda daha dikkatli olmanız gerekir. Karşınızdakilerin hakkınızdaki ilk izlenimleri, bilgisayar ekranında göreceği fotoğrafa göre oluşturacağını ve bu ilk izlenimlerin çok etkili olduğunu unutmayın.

Fotoğraf yüklemeden önce, en sık yapılan hataları mutlaka okuyun!

Kalabalık fotoğraflar: İnternette tanıştığınız biri, kalabalık bir fotoğrafta sizi ayırdedemeyebilir. Daha da kötüsü başkasını siz sanabilir. En iyisi, arkadaşlarınızı işin içine karıştırmayın ve tek fotoğraflarınızı tercih edin. Yanlış anlaşılmalardan da kurtulmuş olursunuz.

Bulanık fotoğraflar: Yüzünüzün anlaşılmadığı, efektli ya da net olmayan fotoğrafları hiç koymayın, daha iyi. Böyle fotoğraflar, gizleyecek birşeyinizin olduğunu, kendinize güveninizin az olduğunu düşündürebilir.

Arka planda dağınıklık: Bir fotoğrafta, ön plandaki siz kadar arka planda görünenler de dikkat çeker. Fotoğrafta, odanızın dağınık bir köşesi görünüyorsa, bu karşınızdakilere sizin dağınık ya da pasaklı olduğunuzu düşündürebilir. Bu tip arkaplanlardan kaçının. Bahçede, parkta ya da bir kafede çekinmeyi tercih edebilirsiniz.

Karikatür ya da doğa fotoğrafları: Kendi fotoğrafınız yerine, internetten bulduğunuz başka fotoğrafları ya da karikatürleri kullanıyorsanız, tıpkı bulanık fotoğraflarda olduğu gibi sizin hakkınızda yanlış düşüncelere sebep olabilir.

Çok uzaktan çekilmiş fotoğraflar: Uzaktan çekilmiş fotoğraflarda yüzünüz yeterince seçilmez. Sizin gerçekten nasıl biri olduğunuzu anlamaya çalışan biri için böyle fotoğraflar yetersiz olacaktır.

Güneş gözlüğü ile çekilmiş fotoğraflar: Güneş gözlüğü kullanarak gözlerinizi kapatmış olursunuz. Oysaki, gözlerinizdeki ifade karakteriniz hakkında çok önemli bilgiler içerir. Güneş gözlüklü fotoğraflar, mesafeli ve soğuk bir duruşa sahiptir.

Hep aynı kıyafetler ile: Birden fazla fotoğraf yükleyecekseniz, fotoprafların farklı günlere ait olduğuna dikkat edin. Her fotoğrafta aynı kıyafet ve pozlarla görülüyorsanız, yalnızca bir fotoğraf yüklemeniz daha doğru olacaktır.

Çocuklu fotoğraflar: Kendi çocuğunuz da olabilir, başkasının da. İki durumda da fotoğrafınız, dikkatlerin yalnızca size odaklanmasını engeller. Sizinle tanışmak isteyenler öncelikle sizi merak ediyor.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterseniz eÇift Rehberi‘ne göz atabilirsiniz.

eÇift – Aşk Burada Başlar.