Kalp Çarpıntısı

Popüler Tanışma Ortamları

 

İnternet, günümüzde olmamasını hayal bile edemeyeceğimiz bir öneme sahip. Önemli etkilerinden biri de geniş bir tanışma ortamı sağlıyor olması.

Çok sayıda çift internet üzerinden tanışma siteleri ya da sosyal medya platformları yardımıyla birbirini buluyor. Amerika’da evli çiftlerin 1/3’ini bu grup oluşturuyor. Ancak, bilgisayarı iş ve arkadaşlarla iletişim dışında kullanmayanların farklı tanışma şekilleri de var. Daha geleneksel yöntemleri benimseyenler genelde aradıkları insanı nerelerde buluyor, neler yapıyor?


Lise – Üniversite

İnternetin olmadığı zamanlarda çiftlerin bir araya gelmesini sağlayan en önemli kurumlar okullardı. Zamanın çoğunu okulda geçiren gençler, eğitimlerini tamamlamaya yakın, düzenlerini oturtma dönemine geçerken okulun sağladığı geniş sosyal çevre imkanlarından yararlanıyor.

 

Ortak Arkadaşlar

Time dergisinin araştırmasına göre tanışma sözkonusu olduğunda, en sık rastlanan durum, aradaki arkadaşların ufak yardımları. Bir etkinliğe davet ederek hoşlanılan kişiyle tanışmayı sağlamak ya da anlaşacağını düşündüğü iki arkadaşı bir araya getirerek aradan çekilmek… Her türlü şekilde de en klasik yöntem, çevremizdekilerin ufak yardımları sayesinde o özel kişiyle tanışmak.    

 

Eğlence Mekanları

Kimilerine göre böyle yerlerde tanışıp ilişki yürütmek zor. Kimilerine göre, böyle yerlerin kalabalık olmasının sebebi yalnızlık ve sosyalleşme ihtiyacı olduğu için tam tersi. Genelde, barlarda, konserlerde tanışan çiftlerin kısa süreli ilişkiler yaşadığı görüşü kabul görüyor. Ancak, bazı istatistiklere göre evli çiftlerin %8-10 kadarı, bu şekilde tanıştığını belirtiyor. Önyargıları kenara bırakıp şansınızı deneyebilirsiniz.

 

İşyeri

Zamanımızın çoğunu alan iş ortamlarında müstakbel eşimizi bulmak hiç de mantıksız değil. Özellikle 90ların başında yüksek oranda çiftin tanışması işyeri sayesinde oldu. Ancak, son zamanlarda düşüşe geçen bu oran, kariyer ve özel hayatı ayrı tutmaya çalışanların arttığını gösteriyor olabilir.
Benzer Yazılar: 

İlginç Tanışma Hikayeleri
Buluşmaların Yazılı Olmayan Kuralları
Altın Değerindeki İlk Mesaj
İşyerinde Aşk

eÇift – Aşk Burada Başlar.