Kalp Çarpıntısı

Buluşmaların Yazılı Olmayan Kuralları

 

 

Tanışma sürecinin olmasa olmazı buluşmalar. Ne zaman, nasıl davranacağınıza emin olamadığınızda açıp bakabileceğiniz bir rehber kitap olsaydı diye düşündüğünüz oldu mu? Yok mu bu işin kuralı, formülü?

Kişisel deneyim, beklenti ve tavırlara göre değişiklik gösterebilecek durumlar için bir kurallar kitabı olmasa da genellenebilecek bazı önemli noktalar var.


 
İçgüdülerinize kulak verin: Bilgisayar başında yazışmalarınız, telefonda konuşmalarınız size buluşacağınız kişi hakkında biraz fikir verir. Ancak, yüzyüze görüşmek bambaşka bir deneyimdir. Telefonda ya da mesajda gözlemleyemediğiniz davranışlarını farkedebilir ve iletişiminize yeni bir boyut katabilirsiniz. Eğer, önceki konuşmalarınızdan oldukça farklı bir tavır sergilediğini farkederseniz ya da gerginliğini fazlasıyla hissederseniz iç sesinizi dinleyin. Rahat hissetmediğiniz noktada buluşmayı sonlandırın.

Bir bakış, bin söze bedel: Bazen mimik ve jestler, sözlerden çok daha fazla şey ifade eder. Örneğin, size saygısızlıktan hoşlanmadığını söylediği halde, gittiğiniz restauranttaki garsona davranışında tutarsızlık görebilirsiniz. Dış görünüşe önem vermediğini söyleyen birinin sizi dikkatlice süzdüğünü görmek de benzer bir örnek olabilir. Böyle durumlarda, değerlendirmelerinizi yapmakta gecikmeyin ve tutarsızlık sezdiğiniz zaman önleminizi alın.

Alarma geçiren işaretlere dikkat: Asla kabul edemeyeceğiniz davranışlar mutlaka vardır. Küfürlü konuşmak, konuşurken sözünüzün kesilmesi, sürekli kendinden bahsetmek gibi… Sizi alarma geçirecek bu davranışları tespit ettiğinizde görmemezlikten gelmeyin. İleride harcadığınız vakit ve enerjiye üzülmemek için pembe gözlüklerden sıyrılıp işaretleri ciddiye alın.

Dürüst olun: Önemsiz bir ayrıntı gibi gözükse de dürüstlük ikili ilişkilerin ve iletişimin temeli. Karşınızdaki kişiye beklentileriniz konusunda açık olmalısınız. Yalnızca vakit geçirmek, kendinizi iyi hissetmek için görüşmekteyseniz, ciddi ilişki arayışında olduğunuzu söyleyip yanlış beklentiler oluşmasına sebep olmayın. Karşınızdaki kişi haylkırıklığına uğradığında, çok geç kalmış olabilirsiniz. Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri siz de yapmayın ve oyunlar oynamayın.

İletişimi sonlandırmak: Doğru insanı ararken karşınıza çıkanlar arasında iletişimi sürdürmek istemeyeceğiniz kişiler olabilir. Size karşı dürüst olmadığını farkettiğiniz, beklentilerinizin uyuşmadığı durumlarda  bu adımı atıp çizgiyi çekebilmeniz gerekir. Kendi önceliklerinizi belirleyip ona göre hareket etmeniz sizin için daha avantajlı olacaktır. Sizi yıpratacak ilişkilerden kaçının. Oyuna dahil olmayın.

 

Benzer Yazılar:

Buluşmadan Önce 2 Dakika
İşler Ciddileşmeden…
Randevularınız İş Görüşmesi Gibi Geçmesin
Kırmızı Alarma Sebep Olan Davranışlar
Kötü Bir Buluşmanın Ardından…

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.