Kalp Çarpıntısı

İletişimi Sonlandırmanın Kibar Yolu

 

İnternette bir şekilde tanışıp yazışmaya başladığınız kişiler olduysa sohbetin bazen umduğunuz gibi gelişmediğini deneyimlemişsinizdir.

Kimi zaman, beklenti ve ilgi alanlarınızın uyuşmadığını görürsünüz. Bazen de ilgi alanınıza giren bir başka aday, diğerlerine ilginizi kaybetmenize sebep olur. Böyle durumlarda hiçbir açıklama yapmadan iletişimi kestiğiniz oldu mu?

İletişimi sonlandırmanın en kolay yolu, mesajları cevapsız bırakıp zamanla kendiliğinden kopmasını beklemek. Ancak, kendinizi karşı tarafın yerine koyacak olursanız ne kadar nahoş bir durum olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz. Hatta başınıza gelmişse ve birden kesilen mesajların sebebini merak ettiyseniz, anlamak daha da kolaylaşır.

Tam da bu sebepten iletişimi sonlandırmanın farklı bir yolunu denemenizi öneriyoruz. Biraz daha özveri gerektirse de karşınızdaki kişinin özgüvenini sarsmadan adım atmış olursunuz.

Dürüst olun: Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi karşınızdakine de yapmayın. Oyalayıcı söylemlerden kaçının ve beklentilerinizi doğru şekilde aktarın.

Açık ve net olun: Lafı dolandırmayın. İletişim sonlandırma amacındaysanız, bunu yazıp ertesi gün başka bir mesaj atmayın. Hareketleriniz tutarlı, cümleleriniz imasız ve açık olsun.

Saygılı ve kibar olun: Hiçbir zaman hakaret ya da küfür içerikli mesajlar göndermeyin. Gereksiz ayrıntılara, karşınızdakileri yaralayıcı ifadelere girmemeye çalışın. Mümkün olduğunda az zarar verecek bir mesaj atarak, karşınızdakinin ileriki tanışmalarında sıkıntı yaşama riskini arttırmamaya çalışın.

İlk denemede doğru kelimeleri seçmede zorlanabilirsiniz ama bir sonrakinde çok daha kolay olduğunu siz de göreceksiniz.

Benzer Yazılar:

Twitter, Aşkı Öldürüyor!
İletişiminizi İyileştirmenin 6 Yolu
Telefonlaşmak Mı, Mesajlaşmak Mı?
Altın Değerindeki İlk Mesaj
Reddedilme Korkusu

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.