Kalp Çarpıntısı

Uykusuz Her Gece…

 

 

Uykuyla aranız nasıl? Şöyle deliksiz bir uyku çekeli ne kadar oldu, hatırlıyor musunuz?

Kalitesiz uykuların sebeplerinden biri, hayat arkadaşınızı bulamamış olmanızdan kaynaklanıyor olabilir.

8 sene süren bir araştırmanın geçtiğimiz aylarda açıklanan sonuçlarına göre,  düzenli bir ilişkisi ya da mutlu bir evliliği olan kadınların, hiç evlenmemiş ya da ayrılık yaşamış kadınlara göre daha kaliteli ve düzenli uyuduğu tespit edilmiş.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Okulu’nun araştırmasına göre, bu sonuçlara bir de parantez açmak gerekiyor. “Yeni evli” durumu, genel sonuçların dışında kalıyor.

Arizona Üniversitesi’nin bir araştırmasında ise ilişkinin kalitesinin uykuyla yakından alakalı olduğu tespit edilmiş. Güzel bir uyku çeken erkeklerin, ilişkileri hakkında daha olumlu hisler taşıdıkları belirlenen araştırmada, uyku sorunu olan kadınların uyku problemleri ile ilişkilerindeki sorunların birbirine paralel olduğu gözlemlenmiş.

Bu iki araştırmanın sonuçlarını göz önünde bulundurduğumuzda, düzenli ve mutlu bir ilişkinin uyku kalitesini arttırdığı; yeterli ve düzenli uykunun da ilişki hakkında olumlu hislerin artmasına sebep olduğunu söyleyebiliriz. İki taraftan da birbirini destekleyen uyku – ilişki kalitesi, bize önemli bir ipucu veriyor. Uykudan fedakarlık etmemek ve kritik konuları kötü bir gecenin ardından tartışmamak gerekiyor. Sorunları güzel bir uyku çektikten sonra gündeme getirmek daha yararlı olabilir.

 
 

Benzer Yazılar:

İlişkilerin Gizli Düşmanı; Açlık
Aşk, Beyne Hükmediyor
Huzursuz İlişkiler Hasta Ediyor
Sarılmanın 14 Hali

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.