Kalp Çarpıntısı

Telefonlaşmak Mı, Mesajlaşmak Mı?

 

 

İletişim ilişkilerin en temel taşıdır. İletişimin kalitesi ilişkinin de gidişatını belirler.

Tam da bu sebepten, ne zaman kısa mesaj ne zaman arama tercih etmeniz gerektiği tahmin ettiğinizden daha önemli. Kısa mesaj çoğunlukla daha kolayımıza geldiğinden sıklıkla kazanan taraf olsa da bazı durumlarda kesinlikle kullanılmaması gerekir.

İlişkinin ilk dönemlerinde arama ile ilgili sorular sormak size yardımcı olabilir. Örneğin, aradığınız insanın her zaman ulaşılabilir olmasını bekleyemeyeceğiniz için “Seni ne zaman aramam uygun olur?” gibi sorular sorabilirsiniz. Eğer, güne bir günaydın mesajı ile başlamaktan hoşlanıyorsanız bunu belirtebilirsiniz. Karşınızdakilere ipucu vermek hiç de yanlış olmaz.

Kısa mesajların kesinlikle aramaya tercih edilmemesi gereken durumlara gelecek olursak;

 

Anlaşmazlık söz konusuysa: Taraflardan biri ya da ikisinin bir derdi varsa, gergin / mutsuzsa kesinlikle SMS tercih edilmemelidir. Böyle bir durumda mesajlaşmak, yanlış anlaşılmalara sebep olabileceği gibi durumu daha da kötü bir noktaya getirebilir. Karşınızdaki önemsenmediğini, anlaşılmadığını düşünebilir ve araya ister istemez bir mesafe girer.

 

Yakınlık hissetmek istediğinizde: Birinin sesini duymak, duygularını anlamak isterseniz bu beklentinizi mesajlaşarak gideremezsiniz. Karşınızda gerçekten de bir birey olduğunu hissetmek isterseniz kesinlikle aramayı tercih etmelisiniz.

 

Önemli bir karar verdiğinizde: Bu iyi birşey de olabilir kötü de, nasıl bir karar olduğundan bağımsız olarak karşınızdakini kısa mesaj ile bilgilendirmek durumun öneminin kavranmasını geciktirebilir. Örneğin, iş değiştirmeye karar verdiğinizde, karşınızdakiyle ilişkinizi sonlandırmaya karar verdiğinizde ya da bir sonraki aşamaya geçmeyi istediğinizi paylaşmayı düşündüğünüzde harflere değil seslere başvurun. Karşınızdaki insanla iletişim halinde olduğunuz sürece kararlarınızı sizin sesinizden duyacak kadar saygıyı hakediyor.

 

Bazen aramalar daha çok cesaret ve enerji gerektirse de uzun vaadede daha iyi bir sonuca götüreceğine emin olabilirsiniz. Olumlu deneyimlerinizi arttırmak için üşenmeyin, korkmayın, sıkılmayın ve yukarıdaki gibi durumlarda mesaj atmak yerine arayın.

 

 

Benzer Yazılar:

163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
Altın Değerindeki İlk Mesaj
İnternetle Gelen Soru İşaretleri

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.