Kalp Çarpıntısı

Altın Değerindeki İlk Mesaj

 

 

Dijital ortamda ilk iletişim yazı ile başlar. Dolayısıyla ilk mesajın önemi oldukça fazla.

Hoşlandığınız, iletişime geçmek istediğiniz kişiyi ilk mesajda yakalayamazsanız işiniz oldukça zorlaşır.
Ayrıca, cevap alamadığınız mesajların sayısı arttıkça moralinizin bozulmaması içten bile değil.
Bu durumda kalmamanız için deneyime dayalı birkaç önerimiz var.

 

İmla ve yazım kurallarına dikkat: MSN gibi anında mesajlaşabildiğimiz servisler sayesinde bazı kelimeleri kısaltarak kullanmaya başladık. Bu alışkanlık, belli yerlerde pratik olsa da ilk mesajda pek de hoş karşılanmayabilir. “Slm, nslsn? “ gibi bir mesaj ile karşınızdakine acele yazılmış bir mesajmış gibi hissettirebilirsiniz. Doğru ve eksiksiz yazmaya özen gösterin. Zaman ayırıp, önemsediğinizi belli edin.

 Standart mesaj yazmayın: Herkese gönderilebilecek bir metni tercih etmeyin. Örneğin, “Merhaba, seninle tanışmayı çok isterim. Sen ne dersin?” gibi genel bir mesaj çoğu zaman cevapsız kalacaktır. Mesaj içeriğini mümkün olduğunca kişiselleştirmeye çalışın.

Değişik bir giriş yapın: Çoğu zaman “Merhaba”, “Selam” gibi girişler tercih edilir. Ancak ilgiyi çekebilmek için daha farklı bir kullanım düşünebilirsiniz. “Bugün çok gri ama senin profiline rastlayınca…” gibi bir örnek, size ilham verebilir.

Fiziksel özelliklere övgü yapmayın: Bu madde özellikle erkekler için geçerli. Bir kadına ilk mesajda böyle bir iltifat ile gelirseniz, amacınızın onu tanımak değil de daha çok fiziksel özellikleriyle ilgili olduğu anlaşılır. Arkadaşlık, uzun ömürlü bir ilişki hatta ruh eşini arayanların olduğu ciddi bir platformda böyle mesajlara yanıt almıyor olmanız çok normal.

Belli bir konu hakkında ilginizi ifade edin: İlk mesajda merak duygusunu tetiklemek için özel birşeyler paylaşmanız gerekebilir. Bu, mesaj yazmakta olduğunuz kişinin profilinde gördüğünüz birşeyle alakası olursa daha da başarılı olabilir. Örneğin, “unutamadığım tatil: bodrum bodrum” yazmış birine Bodrum’a olan ilginizden, orda sevdiğiniz bir mekandan ya da MFÖ’nün şarkılarını severek dinlediğinizden bahsedebilirsiniz. Müzik, film, yemek, kitap, tatil gibi konular hobilere ek olarak güzel konuşma konusu oluşturabilir.

 

Tüm bunlara uygun mesajlar yazmak çok da zor değil. Ancak, biraz zaman ayırmayı gerektiriyor. Biraz daha dikkatli davranırsanız, gelecek cevapların artacağını ve yazışmaların içeriğinin daha keyifli olduğunu siz de farkedeceksiniz.

 
 

Benzer Yazılar:

Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Çekinmeyin, Özür Dileyin
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.