Kalp Çarpıntısı

İşyerinde Aşk

 

 

Yoğun şehir hayatının kaçınılmaz özelliklerinden biri de günlük rutinimizin çoğunu kaplayan iş hayatıdır. Özellikle de düzenli bir işte çalışıp ofise gidip gelenler, başka şeylere zaman bulamamaktan yakınır.

İş ve ev arası trafikte geçen zaman, eve varana kadar insanı bezdirir. Haftaiçi organizasyonlara katılım düşer, haftasonu da belli bir çevre ve aileyle geçirilir. Bu rutinde geçen günler, aylar, haftalar yeni birileriyle tanışmayı zorlaştırır.

En çok vakit geçirdiğimiz ofis de ikinci evimiz olmuşken, iş arkadaşları sosyal çevremizi oluşturur. Hal böyle olunca, iş yerinde tanıştığınız biriyle iş dışı ilişkiler yaşanabilir.

İş arkadaşınızdan hoşlandığınızı farkettiğiniz anda göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar var. Sonrasında hem işinizden hem de eşinizden olma riski yüksek bir durumda kalmayı istemezsiniz.

 

Pozisyon ve kariyer basamakları: Eğer aynı bölümde benzer bir pozisyonda çalışıyorsanız, gerçekten çok iyi düşünmenizi tavsiye ederiz. Biriniz ileride terfi ettiğinde değişecek dengeler ilişkinizi olumsuz etkileyebilir. Yönetici taraf ile altında olan arasında kişisel meseleler, işe yansıyabilir. Diğer yandan, farklı bir bölümde çalışıyor olması ya da bir süre sonra başka bir şirkete geçmeyi planlıyor olması olumlu olabilir.

Geçirilen zaman ve kalitesi: Aynı ofiste çalışıyor olmak, işyerindeki boş zamanlarınızı diğer iş arkadaşlarıyla sohbet etmek yerine sevdiğinizin yanında geçirmenize sebep olabilir. Hergün, stresli bir iş ortamında görüşüyor olmak ilişkinizi de etkileyecektir. Ayrıca, tüm gün aynı yerde bulunmanın verdiği rahatlıkla kalan zamanlarda görüşmek için bir çaba göstermezseniz, beraber geçirdiğiniz zamanların kalitesi oldukça düşük kalır.

Ayrılık olması durumunda: Düşündüğünüz gibi gitmeyen bir ilişki bittiğinde hala aynı yerde ve aynı iş arkadaşlarıyla çalışmanız gerekeceğini unutmayın. Hergün karşılaşmak ve birbirini görmek ayrılık döneminde pek de istenilen bir durum değil. Ayrıca, karşınızdakine ve ayrılık şeklinize bağlı olarak “mobbing”e maruz kalabilir, hakkınızda konuşulması, iftiralar, işlerinizin zorlaştırılması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Şirket politikaları: Bazı kurumlar, çalışanlar arasında yakın ilişkileri onaylamaz. Sözleşmenizi gözden geçirmeniz bu konuda faydalı olabilir. Umulmadık bir şekilde işten çıkarılmanın önlemini alabilirsiniz.

 

Gerçekten emin olmadan harekete geçmemekte fayda var. İş dışında da arkadaşlarınıza görüşmeyi, arkadaşlık siteleri ya da farklı çevrelerden yeni insanlarla tanışmayı deneyebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar:

Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!
Sevgi Anlaşmaya Yetmediğinde
Randevularınız İş Görüşmesi Gibi Geçmesin
Bilgisayar Başındayken Sorulacak 5 Soru

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.