Kalp Çarpıntısı

İlişkiler Hakkında Konuşurken Dikkat!

 

 

Bazen ilişkilerimiz umduğumuz gibi gitmeyebiliyor. Yaşanan sorunlar karşısında hissettiğimiz üzüntü ve çaresizliği de yakın arkadaşlarımızla paylaşarak hafifletmeye çalışıyoruz.
Tam tersi durumlar da zaman zaman söz konusu olabiliyor. Bize derdini anlatıp tavsiye bekleyen arkadaşlarımızla uzun sohbetler gerçekleştiririz.

Ancak, ihtiyaç duyduğu bir anda arkadaşınızın yanında olup destek vermek ne kadar önemliyse, yanlış tavsiyelerde bulunmamak da bir o kadar önemli.

İstenmeden tavsiye vermeyin: Arkadaşınız size geldiğinde öncelikle kendisini dinleyecek bir arkadaş ve belki de ağlayıp rahatlayabileceği bir omuz ister. Onu dikkatlice dinleyerek, rahatlatmaya çalışabilirsiniz. Bunu ikram edeceğiniz bir bardak kahve, güzel bir parça çikolata gibi yardımcılarla pekiştirebilirsiniz. Ancak, sizden açık açık tavsiye istemediği sürece nasıl davranması gerektiği hakkında yorumlarda bulunmayın. Bu tavsiyeler sonucunda istenmeyen sonuçlar oluştuğunda suç sizin üstünüze kalacaktır.

Deneyimlerinizi paylaşın: Arkadaşınızın anlattıkları size geçmiş deneyimlerinizi mi hatırlattı? Bu deneyimlerin sonucunda sizi rahatsız eden durumdan kurtulup yolunuza devam edebildiyseniz bu süreci arkadaşınızla paylaşabilirsiniz. Bu konuda yalnız olmadığını ve bunun bir çözümü olduğunu görmek kendisini rahatlatacaktır.

İşi uzmanına bırakın: Günümüzde bilgiye ulaşım oldukça kolay olduğundan herkes belli konularda uzmanlık iddia edebiliyor. Ancak, insan ilişkileri konusunda ne kadar deneyimli olsanız da arkadaşınızın hayatı ve deneyimleri hakkında ahkam kesecek yetkiye sahip değilsiniz. Arkadaşınızın kendi başına çözemeyeceği bir sorun olduğunu görürseniz onu yardım alabileceği yerlere yönlendirebilirsiniz. Örneğin, internetteki forumların bazıları,  konuyla ilgili uzmanlar tarafından yazılmış yazılar arkadaşınıza yardımcı olabilir.

Dürüst olun: Arkadaşınıza yapacağınız yorumlarda mutlaka dürüst olun. Dışarıdan bakan bir göz olarak tespit ettiklerinizi paylaşırken, sırf iyi hissettirmek için gerçekleri çarpıtmayın. Bu iyilik değil, aksine kötülük olur. Ancak, özellikle de kişisel konularda hassas davranın ve kullandığınız kelimeleri ince düşünerek seçin. Zor bir durumda olan arkadaşınızı daha da kırmanın bir anlamı olmaz. Sorunları yokmuş gibi göstermemek ve empati yaparak arkadaşınıza çözümünde yardımcı olmak yapabileceğiniz en doğru şeylerdir.

 

Benzer Yazılar:

Sarılmanın Gücü
Sevdiğim Depresyonda! Ne yapmalıyım?
Stres Diyip De Geçmeyin!
Kırık Kalp Gerçekten Acıtıyor
Kötü Dönemleri Hafif Atlatmanın Yolu

 

eÇift  – Aşk Burada Başlar