Kalp Çarpıntısı

Sevgi Anlaşmaya Yetmediğinde

 

 

Erkekler kadınları, kadınlar erkekleri bir türlü anlayamıyor – mu acaba?
Siz de bazen en duymak istemediğiniz tepkiyi almaktan mı şikayet ediyorsunuz?

Bu sorunun basit bir çözümü var; karşınızdakinin neye ihtiyacı olduğunu anlayıp tepkinizi ona göre belirlemek. Bu şekilde daha sağlıklı bir iletişim oluşacaktır. Peki ihtiyacını nasıl anlayayım diyorsanız, erkek ve kadınların genel özelliklerine bakmakta fayda var.

Erkekler çevreleriyle genellikle, bilgi ve somut durumları paylaşır. Sorun üzerinde geliştirdikleri stratejileri tartışmaya açar ve karşısındakinden çözüm önerileri bekler. Özetle, duygusal durumlarından ziyade daha somut verilere dayalı ve çözüm odaklıdırlar. Lafı dolandırmayı ve gereksiz açıklamalarla uzatmayı sevmezler.

Kadınlar da ise durum biraz daha farklı. Kadınlar duygu, düşüncelerini paylaşırken diğerleriyle yakınlık kurmak, samimiyetlerinin sınırlarını belirlemek gibi amaçları ön planda tutar. “Sesli düşünme” tarzında ifadelerle duygularını dile getirir ve başkalarının bu konudaki yorumlarından kendileri hakkındaki görüşlerini anlamaya çalışır.

Böyle temel farklar söz konusuyken, sizinle bir şey paylaşan bir kadınla bir erkeğe aynı şekilde tepki veremezsiniz.

Örneğin, yoğun bir iş gününün ardından size gün içinde yaşadığı bir sorunu aktaran bir kadın, konuşma sırasında duygularına odaklanan ifadeler paylaşacaktır. Bu duyguların farkına varıp dillendirdikçe de rahatlayacaktır. Onu dikkatlice dinleyip daha çok anlatmasına teşvik etmek, iyi hissetmesine yardımcı olacaktır. Ancak, klasik bir erkek tepkisi olarak daha çözüm odaklı düşünüp bir öneride bulunmak aynı etkiyi yaratmaz.

Dinlemek, dinlediğini göstermek çok temel bir iletişim yoludur. Bunu en iyi şekilde göstermenin yolu da dinlediğiniz kişinin kullandığı ifadeleri tekrarlamaktır.

Erkeklere tavsiyemiz,
bir kadın, “Bu hafta çok yoruldum. İşyerindeki  sorunlar canımı çok sıkıyor.” diye size dert yandığında, “O zaman istifa et ve daha rahat bir iş bak.” demek yerine “İşyerindeki sorunların canını ne kadar sıktığını anlıyorum, yorgun gözüküyorsun.” diyebilirsiniz. Bu yöntem çok daha etkili olacaktır.

Kadınlara ise tavsiyemiz,
dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu, bunun sizin için önemli olduğunu belirtmeniz ve sizi dinlediği için teşekkür etmeniz. Ona anlatarak daha iyi hissettiğinizi paylaşmayı da unutmayın.

Sizinle olumlu deneyimlerini paylaşan erkekleri takdir etmeyi, derdini anlatanlara ise çözüm önerileriyle karşılık vermeyi deneyin. Anlaşılmama gibi şikayetlerin azaldığını göreceksiniz.

 

Benzer Yazılar:

Erkeklerden Gerçek İtiraflar
Seviyorum Ama Kızıyorum Da
Tartışmaya Son!
Erkeklere Dert Anlatmanın Püf Noktaları
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker mi?
Erkekleri Bunaltan Sorular

eÇift – Aşk Burada Başlar.