Kalp Çarpıntısı

Erkeklere Dert Anlatmanın Püf Noktaları

 

 

Erkekler kadınları anlayamamaktan sıkça yakınır. Haksız da sayılmazlar.

Kadınların çoğu zaman atladığı şey, erkekleri kendileri gibi görüp konuşmalarıdır.  Rahatsızlığınızı ya da ihtiyacınızı dile getirirken kullandığınız dil, yakın kız arkadaşlarınıza anlatırkenkinden farklı olmalıdır. Aksi takdirde, sevdiğiniz erkeğin sizi önemsemediğini, söylediklerinizi dinlemediğini düşünüp şikayet etmeye (erkeklerin gözünde “dırdır yapmaya”) devam edersiniz.

Hepimizin tahmin edeceği gibi, bu döngünün sonu maalesef hayırlı bitmez.

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir ilişkinin temeli sevgi ve saygının yanında “iletişim”dir. Birbirini anlamak, birbirinin ihtiyaçlarını farkedip ona göre davranmak ilişkiyi zenginleştirdiği gibi aranızdaki bağı da güçlendirir.

“Peki bu iletişim nasıl sağlanır?” derseniz, size bazı tavsiyelerimiz var.

 

  • Unutmayın, kafalarınız farklı çalışıyor: İlişkiniz, kendiniz ya da sevdiğiniz hakkında herhangi bir yorumda bulunmak istediğinizde kadın – erkek algısını göz önünde bulundurun.

 

  • Direkt olun: Lafı dolandırmayın ve anlamasını istediğiniz konular hakkında imalarda bulunmayın. Gereksiz ayrıntılardan kaçınarak, aklınızdakileri en basit ve düz yoldan anlatmaya çalışın. Erkekler, kadınların aksine söylenenleri olduğu gibi kabul eder ve altında anlam aramaz. Bu sebepten imalarla anlatmaya çalışmak sizi de zor duruma sokacaktır.

 

  • Yan yana oturun: İkili ilişki olsun, iş yerindeki yönetici – çalışan ilişkisi olsun birsini karşısına alıp konuşmak gergin bir durumdur. Karşınızdaki kişinin kendini tehdit altında hissetmesine sebep olur. Tehdit altında hisseden kişinin o an tek düşünebildiği şey, bu durumdan mümkün olduğunca çabuk sıyrılmaktır. Dolayısıyla, istediğiniz diyaloğu sağlamanız oldukça zordur. Yan yana oturmak, göz teması gerektirmediğinden, erkeklerin daha iyi dinlemesini sağlar. Örneğin, araba yolculuğu sırasında ya da televizyon karşısında koltukta otururken konuşmak daha etkili olabilir.

 

  • Neye ihtiyacınız olduğunu baştan belirtin: Örneğin, günün yorgunluğunu atmak için biraz konuşmak istediğinizi ve kendisinden dinlemek dışında bir şey beklemediğinizi belirtirseniz, konuşmanızın sonunda bir çözüm önermek zorunda hissetmeyerek daha rahat davranabilir ve ihtiyaç duyduğunuz anlayış ve desteği verebilir.

 
 

Bu önerilerin aranızdaki diyaloğu ne kadar etkilediğini kısa zamanda fark edeceksiniz.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.