Kalp Çarpıntısı

Klişelere Değil, Araştırmalara Kulak Verin!

 

 

Erkek – kadın ilişkileri en çok neyden zarar görüyor biliyor musunuz? Klişelerden!

Yıllar boyunca yaygınlaşmış yanlış bilgiler, ister istemez bizim de bilinçaltımıza kazınıyor. Maruz kaldığımız klişeleri sorgulamadan olduğu gibi kabul edip aslında doğru olmayan “kurallara” göre davranışlarımızı belirliyoruz.

Ancak, son zamanlarda yapılan araştırmalar yanlış bilinenleri tek tek yıkıyor. Çıkan sonuçlar, aklımızdakinin tam tersi bir tabloyu ortaya koyabiliyor.

Bu araştırmalardan biri Missouri Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Bar ve restaurantlarda  gerçekleştirilen çalışmada oldukça güzel kadınların, daha normal fiziksel özelliklere sahip kadınlara göre daha az ilgi gördüğü tespit edildi. Erkekler, tahmin etmeyeceğimiz ve özellikle dikkat çekmeyen kadınlarla tanışma girişimlerinde bulunurken, barda tek başına oturan güzel bir kadın beklenen ilgiliyi görmedi.

Uzmanlar, bu sonuçları gerekçeleriyle açıklıyor. Bu açıklamaya göre, erkeklerin yöneldiği kadınların bazı sinyaller gönderdiği gözlemlenmiş. Saçları geriye atmak, üst gövdeyle öne doğru eğilmek, zaman zaman kafayı çevirmek gibi 35 farklı sinyal belirleyen araştırmacılar, bu sinyallerin erkeklere cesaret verdiğini ve harekete geçmelerini sağladığını ifade ediyor. Diğer yandan, sinyal göndermeyen güzel kadınların reddedilme ve terslenme korkusuna sebep olduğu belirtiliyor.

Bu sonuçtan yola çıkarak, fiziksel özelliklerinizi değil de özgüveninizi ve vücut dilinizi ön plana çıkarmanızın doğru olacağını söyleyebiliriz. Dikkat çekmek için manken gibi olmak aslında gerekmiyor. Kendinizi kasmayın, olduğunuz gibi davranın. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

 

Yanlış bilinenlerle ilgili diğer yazılarımız:

Klişelere Kanmayın!
Kişiliğiniz Fiziksel Çekiciliğinizi Etkiler Mi?

 

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.