Kalp Çarpıntısı

Kişiliğiniz Fiziksel Çekiciliğinizi Etkiler Mi?

 

 

Çoğu zaman kadın ve erkekler fiziksel olarak çekici olmak için görüntülerine odaklanıyorlar. Endişeleri nasıl göründükleri üzerine oluyor. İstedikleri insanla tanışmak için belirli standarlara sahip olma gerekliliğine inanıyorlar. Ve çoğu zamanda fiziksel çekiciliğin sabit ve objektif bir özellik olduğunu düşünüyorlar.

Size iyi bir haberimiz var.Bu durum düşündüğünüz kadar yüzeysel değil. Fiziksel çekicilik gerçekten çok öznel. İdeal fiziksel görüntünüz konusunda takıntılı olmayı bırakabilirsiniz. Sizi çekici kılan özellikler sadece fizikselmiş gibi gözükse de aslında kişiliğiniz fiziksel çekiciliğinizi belirlemede önemli bir rol oynuyor.

Hiç çok çekici diye düşündüğünüz birisiyle konuşmaya başladığınızda ve hatta onu tanımaya başladığınızda onun daha az ya da daha çok çekici olduğunu düşündünüz mü? Ya da tam tersi fiziksel olarak çekici bulmadığınız birisini tanıdıktan sonra düşünceniz değişti mi?
Çok muhtemelen evet. Hepimiz aşağı yukarı bu gibi fikir değişikliklerinde bulunuyoruz. Bazen bunu fark etmeden bile yapabiliyoruz. İlk görüşte fiziksel olarak çekici bulmasakta tanıdıktan sonra fiziksel olarak çekici bulmaya başlayabiliyoruz. Ya da tam tersi.

Bir çok araştırmaya göre negatif kişilik özellikleri fiziksel çekiciliği azaltırken, pozitif kişilik özellikleri fiziksel çekiciliği artırıyor. Bu durum hem kadınlar hem de erkekler için geçerli.
Araştırmaların da önerdiği üzere kişilik ve karakter özellikleriniz fiziksel çekiciliğin algılanmasında önemli bir etkiye sahip.

Belli ki güzellik saf görünüşe bağlı değil. Ayrıca karakter ve kişilik de devreye giriyor. Şunu belirtmek gerekir ki karakter ve kişiliğin fiziksel çekicilikteki etkilerinin de sınırları var. Fiziksel özelliklerin sorgusuz sualsiz fiziksel çekicilikte etkisi var. Fakat kişiliğin de bu algının bir parçası olduğunu unutmayın ve olabildiğince bu durumu aleyhinize çevirin!