Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmaya Nasıl Gelmeli?

 

 

Bir süredir yazıştığınız, telefonda konuştuğunuz kişiyle sonunda buluşmaya karar verdiğinizde önemli bir adım atmakla beraber bir takım sorularla karşılaşırsınız. “Nerede buluşmalı, ne giymeli, el mi sıkışmalı – yanaktan mı öpmeli?” gibi soruların hepsi bir kenara, özellikle erkeklerin merak ettiği bir de “hediye” konusu var.


Eli boş gelmek istemeyenler, çiçek almayı düşünebilir ancak çiçekçiye girdiklerinde kararsızlık yaşayabilir. Böyle anlarda yardımcı olabilecek uzman görüşlerini okumak, ilk buluşmanın gerginliğini hafifletebilir.

 

İlk buluşmada değil de birkaç buluşmadan sonra hediye alın.

Psikologlar, genellikle ilk buluşmada değil de ilerleyen zamanda ufak hediyeler alınmasını öneriyor. İlk buluşma daha yüzeysel konuşmaların yapıldığı ve yeni bir tanışıklığın başlangıcı olduğu için hediye seçimi oldukça zordur. Ayrıca, ilk günden karşı tarafı biraz zor bir durumda bırakabilir. İşleri aceleye getirmeden, doğru zamanı beklemek daha doğru olacaktır.

 

Çiçek buketleri doğru tercih değil.

Çiçek buketi  uzmanlara göre ilk buluşmada kesinlikle doğru bir seçim değil.  Çevrenizdeki insanların dikkatlerinin size çevrilmesine ve gerginliğinizin artmasına sebep olabilir. Bir kafede buluştuğunuzda getireceğiniz çiçek buketi karşınızdaki kişi için de bir yük haline gelebilir.

Ancak, ilerleyen buluşmalarınızda tek bir çiçek ya da fazla gösterişli olmayan bir buket düşünceli ve güzel bir hareket olacaktır. Konuşmalarınızda geçen bir konuya ithafen ufak bir hediye de ilerleyen buluşmalarda sizi birbirinize daha yakınlaştırabilir.

Eğer, söz konusu ev daveti ise ilk buluşma da olsa ufak bir hediye çok yerinde olur. Çiçek, içecek birşeyler, bir kutu tatlı ilk sefer için yeterlidir.

İlerleyen zamanlar için hediye önerisi   için hediye sandığına bakabilirsiniz.

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.