Ruhun Gıdası

Aşka Japon Etkisi

 

 

Gün geçmiyorki, çılgın Japonların aklına parlak bir fikir gelmesin. Klişelerden sıkılanlar için alternatif çözümlerin hepsi onlarda. Tek dezavantajı biraz uzak kalmaları. Ancak, ufkumuzu açıp bize fikir vermesi açısından böyle örnekleri kendimize saklamak istemedik.

Örneğin, sevdiğinizin bir kopyası olan trüf çikolatalara ne dersiniz? Sevmeye doyamazken, sevdiğininizin 3 boyutlu yüzünden oluşan çikolataları yiyerek mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını sağlayabilirsiniz. Japonya’nın yaratıcı mekanlarından Fab Cafe, bu ürünü Sevgililer Günü için düşünmüş ve bir de workshop düzenlemiş.
 
Japonya, Kore ve Taiwan’da  14 Şubat, Avrupa’da olduğundan biraz daha farklı kutlanıyor. “Sevgililer Günü” olarak kabul edilse de bizden farklı olarak, yalnızca kadınların erkeklere hediyeler verdiği bir olan 14 Şubat’ta, hediye olarak özellikle el yapımı çikolatalar tercih ediliyor. Hal böyle olunca, ilk bakışta biraz ürkütücü de gelse, bu fikri biz çok tuttuk!
 

 
“Kadınlar sevgililerine çikolatalar yapıyor, hediyeler alıyor da kendileri hediyeyi haketmiyor mu?” diyebilirsiniz. İşte bu sorunun cevabı olarak “White Day” (Beyaz Gün) kutlanmaya başlanmış. Sevgililer Günü’nden tam bir ay sonra 14 Mart’ta kutlanan bu gün, çikolata alan erkekler kadınlara hediyeler veriyor. Fab Cafe, 3 boyutlu trüf çikolatalara cevap olarak da birşey düşünmüş. 3 boyutlu jöle adamcıklar!
 
Vücudu tarayıp yapışkan jölemsi bir maddeden minyatür maketler oluşturan teknoloji sayesinde klişe hediyelerden farklı bir seçim yapmak mümkün.
 

 

Daha klasik yolu tercih edenlere, “Aşk” temalı makaronları önerebiliriz:

 
 
Dileriz önümüzdeki Sevgililer Günü’ne kadar bu tip girişimleri hayata geçirmek mümkün olur da böyle alternatif ürünleri biz de canlı canlı görürüz.
 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.