Ruhun Gıdası

Doğru Elbiseyi Seçmenin Püf Noktaları

 

 

Düğün mevsimi geldi çattı. Özellikle ramazan ayı öncesi yoğunlaşan düğünler, pek çok kadın için büyük bir sorunsalı beraberinde getiriyor. “Ne giymeli?” sorusu herkesi günlerce hatta haftalarca meşgul ediyor.

Nelere dikkat etmek gerektiğini bilenler bu süreci daha kısa ve sorunsuz olarak atlatıyor.

İşin püf noktalarını öğrenin, siz de zaman kazanıp sinirlerinizi bozmadan elbisenizi seçebilirsiniz.

 

 

Renk tercihi: Gelinin giyeceği beyaz ve tonlarını tercih etmeyin. Beyaz dışında teninize uygun seçimler yapmanız da çok önemli. Örneğin açık tenliyseniz açık renk pastel tonlar sizi iyice soluk gösterir. Canlı renkleri kullanmanız daha uygun olur.

Abartıdan uzak durun: Asla unutmayın, gecenin en güzeli gelin olmalı. Bütün bakışları üzerinize çekeceğiniz bir kıyafet ile pek hoş karşılanmayabilirsiniz. Doğal olmaya özen gösterin, gereksiz aksesuarlar kullanmayın.

Mekâna göre karar verin: Gelin – damat kadar düğünün olduğu mekân da dikkate alınmalı. Bir kır düğününe tuvaletle gidemeyeceğiniz gibi lüks bir otelde yapılan düğüne de hafif, günlük bir elbiseyle gidemezsiniz. Düğün yerini mutlaka önceden araştırın ki kötü bir sürpriz yaşamayın. Mevsime göre model, boy ve tamamlayıcı aksesuar seçimlerinizi de gözden geçirmelisiniz. Örneğin, yazın sizi terletecek sentetik kumaşlı bir elbise seçmeden önce bir kere daha düşünün.

Ayakkabınız rahat olsun: Yakın arkadaşınız ya da akrabanız, mutluluğu paylaşmak isteyeceğiniz danslar ederek eğleneceğiniz bir gecede ayakkabınızın keyfinizi kaçırmasını istemezsiniz. Eğer yeni aldığınız bir ayakkabıyı giymeyi düşünüyorsanız mutlaka önceden evde giyin ki kalıbı ayağınıza otursun. Gerekiyorsa kaymayı ve vurmayı önleyen özel topuklu ayakkabı pedlerinden temin edin. Böylece bir derdiniz daha eksilmiş olacak.

Aksesuarlarla kıyafetinizi tamamlayın: Elbisenizi özel kılmak ve kişiselleştirmek için tasarım bir çanta, renkli bilezikler, inci küpeler ya da renkli kemerler kullanabilirsiniz. Bu aksesuarları seçerken yine mekan ve elbisenizi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Hazırlıkları son güne bırakmayın: Kıyafet, ayakkabı ve aksesuar seçimlerinizi son güne bırakmayın. Mutlaka birkaç gün öncesinde seçimlerinizi deneyin ve eksiklerinizi tamamlayın. Aksi takdirde düğün günü zaman sıkıntısı ve stres yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda düğünlerin keyif kaçırmak değil, mutluluğu paylaşmak için yapıldığını hatırlayın.

 

 

Benzer Yazılar:

En Yakın Arkadaşların Evlendiği Mevsim: Yaz
Teknolojik Düğünler
Evlilik Hakkında Bilmedikleriniz

 

 

 eÇift – Aşk Burada Başlar.