Evlilik Kalp Çarpıntısı

Yakın Arkadaşlarınızın Evlendiği Mevsim: Yaz

Yaz mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri de kutlama mevsimi olduğudur. Pırıl pırıl güneş, açık hava mekanları çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapar. Müzik festivalleri, yıldızlı geceler, tekne turları, piknikler, ada gezileri ve tabii ki düğünler…

Son yıllarda ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle, bu ayın dışında kalan günlerde adeta bir düğün yığılması yaşanıyor. Özellikle belli bir yaş dönemindekiler,her haftasonu başka bir arkadaşlarının mutlu gününe tanıklık etmek için hazırlanıp yola koyuluyor.

Peki en yakın arkadaşlarınız tek tek evlenirken sizin dikkat etmeniz gerekenler nedir?

Yaz dönemindeki düğün tarihleri, yoğun bir sezon olduğu için önceden bellidir. Tatil planlarınızı buna göre ayarlarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur “güneş”! Kısa süreli dikkatsizlik sonucunda, güneşin yakıcı ışınları istemeyeceğiniz yanıklara ve izlere sebep olabilir. Tavsiyemiz, güneş kremleri elbisenize uygun bikini askıları ve güneş sonrası bakım kremlerine mutlaka gereken önemi vermeniz.

Tarih belirlendiği gibi düğün mekanı da çoktan belirlenmiştir. Mekandan yola çıkarak, ne tarz bir düğün olacağını az çok anlayabilirsiniz. Bir kır düğünü ile lüks bir otelin Boğaz’a bakan bahçesinde aynı şekilde gidemezsiniz. Kır düğünlerinin çim alanlarında topuklu ile yürüyemeyeceğinizi unutmayın. Gece daha serin olması ihtimaline karşılıklı hazırlıklı olun ve abartıdan kaçının.

Daha şık olmanızı gerektiren bir mekana salaş gitmemeye özen gösterin. Gereken önemi vermediğinizin düşünülmesine sebep olabilirsiniz. Ayrıca, bekarsanız düğündeki diğer bekarlarla tanışma fırsatınız olduğunu unutmayın. Salaş bir kıyafet ve makyaj seçimi sonradan pişman olmanıza sebep olabilir.

Kıyafet ve aksesuarlarınızı önceden belirleyin. Dolaptaki elbiselerinizi önceden deneyip hangi aksesuarlarla kullanacağınıza karar vermek, size düğün günü zaman kazandıracak ve daha az stresle bugünü geçirmenizi sağlayacak. Sökük, eksik düğme, bozuk fermuar, ufak bir leke gibi sürprizlerle keyfinizi kaçırmayın. Aksesuar ve ayakkabılarınızı değiştirerek aynı elbiseyi, farklı gösterebilir ve her düğün için yeni bir elbise arayışına girmekten kurtulabilirsiniz.

Arkadaşınıza yakınlığınıza bağlı olarak ne şekilde destek olacağınızı, hediye ya da takı konusunda ne yapacağınızı da önceden planlamakta fayda var. Yazın günler tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlı geçiyor. Ayrıca, bunları zamana yaymak ekonomik yükünüzü de hafifletecektir.

Son olarak, “ne giyeceğim, ne alacağım” stresine çok kapılmadan bu  mutlu günlerin keyfini çıkarmaya bakın.

Benzer Yazılar:

Sevdiğini İlk Defa Gelinlikle Gören Damatlar
Evlilik Hakkında Bilmedikleriniz
Doğru Elbiseyi Seçmenin Püf Noktaları