Afrodizyak

Kahveli, Çikolatalı En Hafif Tatlı

 

 

Afrodizyak etkili besinlerin başında gelen çikolatayı düzenli olarak yemenin hele bir de bitterse (koyu renkli ise) ne kadar sağlıklı olabileceğinden bahsetmiştik. Dolayısıyla bitter çikolatayla yapılan güzel ve basit bir tarif görünce kaçırmayalım dedik.

Hazırlaması 15 dakikadan fazla sürmeyecek, hem kahve hem çikolataya doyuracak hem de ekstra yağ ve şeker içermediğinden hafif olacak ideal tatlı.

Buyrun:

Kahveli Çikolatalı Mousse

(4-6 kişilik)

100gr bitter (siyah) çikolata

2 tam yumurta

1 çorba kaşığı kahve aroması (sıvı)

4 yumurta beyazı

25gr (2 çorba kaşığı) ufalanmış  fındık ya da ceviz

 

Çikolatayı yavaş yavaş ısıtıp eritin. Hafif soğumaya bırakın. Aynı sırada 2 tüm yumurtayı çırpıp kahve aromasını ekleyin. Çikolatayı da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta 4 yumurta beyazını köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Çikolata karışımına ekleyeceğiniz yumurta beyazlarını iyice karıştırıp eşit dağılana kadar çırpıp karıştırmaya devam edin.

Karışımı kaşıkla  ufak kaselere  paylaştırın ve en az 1 saat dinlendirin. Buzdolabında saklayabilir ilerki günlerde de tüketebilirsiniz.
Servisten önce üstüne ufalanmış fındık ya da ceviz parçalarını serpiştirebilirsiniz.

 

Kahve aroması bulunmadığı takdirde toz Türk kahvesi de kullanabilirsiniz. Bu durumda bir çay kaşığı şeker eklemeniz gerekebilir.

 

Afiyet olsun!

 

 

5 dakikada hazırlanan nutellalı bir başka tatlı tarife ulaşmak için tıklayın.
Bitter (Siyah) çikolatanın sağlığa etkilerini merak ediyorsanız tıklayın.
Kafeinin kadınlarda depresyon riskini azalttığıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz de buraya tıklayın.