Kalp Çarpıntısı

Aşktan Umut Kesilmez

 

 

İlişkiler, göründüğü kadar karışık olmak zorunda değil. Ancak, zamanlama, çevrenin etkisi gibi çeşitli etkenler durumu zora sokabiliyor bazen.

İlişkilerle ilgili yanlış bilinenleri anlatıp klişelerden kaçınmanızı önermiştik. Bu sefer anlatacaklarımız ise çoğumuz tarafından test edilip onaylanmış olanları:

 
Aşkı, onu aramayı bıraktığınızda bulursunuz.

Bunu hepimiz defalarca duyduk. Belki bazılarımız deneyimledi de.

Bir düşünceye çok takılıp bulamayacağınızdan endişelendiğinizde kaygılı tavırlarınız karşınızdakilere de yansıyacaktır. Oysaki, daha rahat bir dönemde, hiç aklınızda yokken karşılaşacaklarınız  tam da hayalini kurduğunuz türden olacak. Benzer bir durumu iş arayanlarda gözlemlemek de mümkün.

 

 Her işte bir hayır var.

Yaşanan kötü deneyimler, üzücü gelişmeler sırasında genellikle o anki hislerimizin yoğunluğu ile meşgul olur, olumsuz duygularımız hiç geçmeyecek sanarız. Oysaki, her bitiş, diğer yandan yeni bir başlangıç.

Yaşanan değişikliğin ilk anda olumsuz yönleri ağır bassa da uzun vadede daha iyi birşeylere vesile olduğunu göreceksiniz. Büyüklerimizin sıkça tekrarladığı gibi gerçekten de her işte bir hayır var. Gönlünüzü ferah tutun.

 

Tencere yuvarlanır, kapağını bulur.

Tencere – kapak hikayesi, en büyük klişelerden biri olsa da gerçeklik payı oldukça yüksek.
Başarısız ilişkiler sonucunda güveninizin kırıldığı ya da kendinizi suçladığınız dönemler olabilir. Ancak, kendinize haksızlık etmeyin. Değerinizi bilecek, sizi olduğunuz gibi kabul edip bakış açınızı paylaşacak doğru insanla henüz karşılaşmamışsınız demektir. Önce biraz yuvarlanmanız gerekebilir ama sabırlı olun, mutlaka birbirinizi bulacaksınız.

 

Umutsuzluğa kapıldığınızda bu 3 klişeyi hatırlayın. Sizce de doğru değiller mi?

 
 
 
Benzer Yazılar:
 

Klişelere Değil, Araştırmalara Kulak Verin!
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker Mi?
Klişelere Kanmayın!
Kişiliğiniz Fiziksel Çekiciliğinizi Etkiler Mi?

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.