Afrodizyak Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

İlk Görüşte AŞK Mümkün Olabilir Mi?

Birini ilk gördüğünüz anda etkilenip aşık olduğunuzu hissettiğiniz olmuştur. Bunun mümkün olup olmadığını, bir insandan ilk görüşte nasıl hoşlandığımızı anlamaya çalışmak biraz cevabı zor bir soru olabilir. Filmlerde olan o müthiş sahne gerçek hayatta da olabilir mi?

Aşk, değişik ve ilginç duyguların karışımından olan bir duygu biçimi. İlk görüşte oluştuğuna inanan da var, zaman içinde oluştuğunu savunan kesim de var. Aşkın, insan vücudunun ve ruhunun kimyasını değiştirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Aşk, salgılanan hormonların kişiye duygusal değişimler kadar, fiziksel farklılıklar da yaşattığına değinen Doç. Dr. Fevzi Balkan, “Aşk esnasında salgılanan hormonlar Oksitosin,  Vazopressin, Dopamin kişiye pozitif yaşam enerjisi veriyor. Karşılıklı aşkta artan özgüven ve ego ile birlikte de kişiler kendilerini hiç olmadıkları kadar güçlü ve çekici hissediyor” şeklinde konuştu. Kısacası aşık olmak, beden ve ruh sağlığına iyi geliyor.

Bilimsel araştırmalar, ilk görüşte aşkın mümkün olabileceğini göstermektedir. Fakat ilk görüşte aşk tanımına giren her durum, gerçek bir aşk mı diye merak ediyorsanız. Buna cevap vermek oldukça zor olacaktır. Çünkü aşkın gerçekte ne olduğu ile ilgili kesin bir tanımlamak aslında imkansızdır. Gerçek aşkın tanımı kişiden kişiye değişim göstermektedir.

İlk görüşte aşk diye bir şey olduğuna inanmak, hiç de mantıksız gelmiyor değil mi? Aslında kişinin yaşadığı duyguyu adlandırıp, tanımlaması daha kolay olacaktır. Ayrıca son araştırmalarla bilimsel olarak ilk görüşte aşk tespit edildi. Bilim insanlarına göre ilk görüşte aşkı test etmenin birçok yolu var. Kan akış hızı artıyorsa, kalbiniz çarpıntı yapıyorsa, avuç içiniz terliyorsa, gözlerinizin içi gülüyorsa muhtemelen ilk görüşte aşka tutulmuşsunuzdur.

İlk görüşte aşkı yaşamak çok kişiye nasip olan bir durum değildir. www.ecift.com ekibi olarak herkesin ilk görüşte aşk deneyimi yaşamasını, ilk görüşteki aşklarının ilelebet sürmesini diliyoruz!