Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Sağlıklı Bir İlişkideki En Önemli 4 Faktör!

Aşık olmak insanı her açıdan etkileyen bir durumdur. Duygusal ilişkilerin ruhen ve bedenen insan sağlığına etkileri oldukça büyüktür. Sevdiği kişiyle mutlu bir beraberlik herkesin hayalidir. Fakat bazen bireylerin sınırlarını çizememeleri, hayatlara yapılan müdahaleler kişiyi hem psikolojik hem de fiziksel olarak yorar. Sağlıklı ilişki yaşamak için bazı püf noktalar vardır. Şimdi sizlere uzun ömürlü ve sağlıklı bir ilişki için birkaç öneride bulunmak istiyoruz. 

Doğru İletişimi Sağlamak!

İletişim kalpten kalbe köprü kurmaktır aslında. Güncel hayatta kullanılan iletişim ile ilişkide ki iletişim arasında ince bir çizgi vardır. Mutlu bir ilişki istiyorsanız doğru iletişimde, aynı frekansta olmalısınız. Karşınızda sizi yanlış anlayacak sözlerden ve hareketlerden kaçınmalısınız. Şeffaf olmak ve dinlemeyi bilmek doğru iletişimin anahtarıdır. İlişki esnasında çiftlerin birbirlerine, baskı altında olmadan kendini hür şekilde ifade etmesine izin vermesi doğru iletişimi sağlayacaktır. 

Güvenmek ve Dürüst Olmak!

İlişkide herkes partnerine koşulsuz güvenmek ister. Peki, siz ne kadar güveniyorsunuz? Bir ilişkide yalanlar varsa o ilişkinin ne kadar güçlü temeli olabilir? Demek oluyor ki; ilişkide güvenin sarsılmasının en büyük nedeni yalan! Bunun için ikili ilişkilerde yalandan uzak durmak zorundasınız. Pembe yalanla başlayan o ilk kıvılcım, büyük yalanları da arkasından sürükler. Bir kere kırılan güven duygusunu onarmak zordur. Oysaki dürüst olarak her şeyi konuşabilmek, sır saklamamak sağlıklı ilişkinin kurulması için yeterlidir. Herkes kişi ilişkide partnerine baktığı zaman ayna görmek ister. Yani işin özü aslında kişi nasıl ise karşısındakini de öyle görmek ister.

Saygılı Olmak!

Toplumda insana kendini en iyi hissettiren duygu! Başkasının kendini huzursuz, değersiz hissetmesine engel olan saygının, sağlıklı ilişkide mihenk taşı olduğunu belirtmek isteriz. Partnerin fikirlerine, yaşamına, düşüncelerine duyulacak saygı ilişkinin ilerlemesi konusunda size oldukça yardımcı olur. Karşılıklı saygı içerisinde konuşulan her bir konu mutlak güzel sonuca varacaktır. Kavgalar esnasında bile naif, kibar ve saygılı olmak size artı puan kazandıracaktır. Kişinin kendine saygısını da unutmamak gerekir. Özsaygı bazen gerçekten en tehlikeli anlaşmazlıkları bile ortadan kaldırabilir. Bunun için insanların tüm yaşamları boyu, saygıyı hak edecek bir tutum ve davranış içerisinde olmaları gerekir. Bu nedenledir ki; saygı verilmez, hak edilir. 

İlişkilerin Olmazsa Olmazı: Empati!

İsterseniz önce empatinin ne olduğundan söz edelim. En basit şekliyle empati, eşduyum ya da duygudaşlık , bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Empati, bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. İlişkide yaşanılan sorunlarda öncelikle empati yapmak gerekir. Sorun karşısında önce kendinize sormalısınız! ‘’Ben olsaydım ne yapardım’’ Empati sayesinde insan ilişkileri gelişirken, sağlıklı ilişkide de ilişkinin ciddiyete dönüşmesinde destek olur. Çünkü insan hayatı boyunca yanında kendini her konuda anlayacak insan ister. Sorunlarınız kestirip atmak yerine empati ile çözümlemek tamamen sizin elinizde.  

Sonuç olarak, anlaşılmadığınızı düşündüğünüz bir ilişki ne kadar sağlıklı olabilir? Sevmek ve sevilmek için gerçekten iyi bir kişilik olmanın yanı sıra, gerçek anlamda bazı faktörlere de uymak gerekiyor. Umarız sağlıklı bir ilişkinin zarar görmesini bu yazımızla engellemiş oluruz. Dünyanın sağlıklı ilişkilerle dolmasını düşlüyoruz!