Arkadaşlık Aşk Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Neden Sosyal Medyada Takipten Çıkar!

Günümüzün artık buluşma, haber alma ve iletişime geçme platformu neresi ? Yüksek sesle söylediğinizi duyuyoruz! Evet, sosyal medya. Teknolojinin kendini sürekli yenilemesi, geliştirmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması alternatif iletişim ve haberleşme kanallarının ortaya çıkmasını sağladı.

Ortaya çıkan ve insanların vazgeçemediği, bağımlılık seviyesine ulaşan bu platformun adı sosyal medyadır. Bazen iyi bir haber kaynağı , bazen güncel dünyayı takip etmek bazense uluslararası bir çöpçatan!

Bir internet sitesinin yaptığı ankete göre sevgililer ayrıldıktan sonra sosyal medya takibini bırakıyor.

Anket sonuçlarında, ankete katılanların sadece %15’inin eski sevgililerini sosyal medyada takip ettikleri, %85 ‘inin takibi bıraktığı ortaya çıktı. Bu sonuçlar gösteriyor ki insanlar artık eskiye bağlı kalmaktan kaçınıyor, geçmişle ilgili alışkanlıklarını, kişilere bağımlılıklarını hızla sonlandırıyor ve mutlu olmanın başka yollarını arıyor.

Ayrıldıktan Sonra İlk Takipten Çıkan Daha Çok Seviyor! 

İlk takipten çıkan kişinin daha çok sevmiş olduğu anket yapılarak kanıtlandı. Halbuki anket ile kanıtlamış bir sonuç ortada iken, bazı sosyal medya kullanıcıları ilk takipten çıkanın nefret ettiği için çıktığını savunuyor. Ne kadar acımasız bir yorum! Belki de eski sevgiliniz ”gözün görmediğine gönül katlanır” diyenlerden. Yaşanmışlıklar ardından büyük bir sorun karşısında ayrılmadıysanız bu kadar kırıcı bir benzetme yapmanız uygun olur mu ?

Genellikle terk edilenin yaşadığı o mutsuz, umutsuz an kişiye belki de her şeyi yaptırabilir. Terk edilen tarafın gurur yapması sonucu bu eylemin gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek! Birbirine verilen sözlerin, sevgi sözcüklerinin, ilişki de gelecek üzerine kurulan hayallerin bittiği o mutsuz an sonra takibi bıraktığını itiraf eden sosyal medya kullanıcıları da mevcuttur.

Tüh ilk ben takibi bırakacaktım, benden önce davranmış diye üzülenlere sesleniyoruz; demek ki sizden çok sevmiş! Ne demişler ”Hızlı Olan Kazanır”