Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

“Aşk insanın canını yakar” Diyenlerden Misiniz?

   Sözlükte “AŞK” ne demek?

1. Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu, sevi.
2. Tüm varlığıyla sevme durumu.
3. Sevişme, cinsellik, seks.

Aşkın tanımını yapmak zor olsa da genellikle şiirlere öykülere, romanlara, oyunlara ve filmlere konu olacak kadar özel bir histir. Masallar, efsaneler ve destanlar zaman zaman büyük aşklar için yazılır. Ferhat ile Şirin, Aslı ile Kerem, Romeo ve Juliet aşkı gibi destanlaşmış aşklar bunlara örnek olarak verilebilir.  Birisine aşık olan kişide hem fiziksel hem de duygusal bazı değişiklikler gözlenir.

Aşkın anlamı her kişide birebir aynı olacak diye bir zorunluluk yoktur. Ancak her kişi kendi içindeki duyguyu kendi tanımlayabilir.
Türkçe diline Arapçadan geçen kelimelerden biri de aşktır. Aşka sözcüğünden türetilen aşk kelimesinin Arap dilindeki karşılığı sarmaşık olarak bilinir. Aşk çeşitli mekanlarda ve kültürlerde farklı biçimlerde tanımlanır.

Tasavvuf edebiyatında aşkın anlamı ilahi aşktır. Divan şiirlerinde de başta Fuzuli olmak üzere pek çok divan şairi aşkı bu şekilde yorumlar. Kainatın yaratılma sebebi aşktır. Fuzuli şiirlerinde aşkı kainatın özü olarak nitelendirir.
Aşk ne demek şeklinde bir araştırma yapıldığında bu kelimenin Arapça sarmaşık kelimesinden türetildiğini görmek mümkündür. Fakat genel yorumlamaya göre aşk, bir kişinin bir başka insana duyduğu aşırı sevgi ve bağlılık anlamına gelir.

Ancak aşk insan hayatındaki en bilinmez, tarifi imkansız ve en önemli duygulardan bir tanesidir. Kişinin başkasına karşı duyduğu yoğun sevgi hissini tanımlamak için aşk kelimesi kullanılır. Bazı durumlarda insanlar birine karşı çekim hissettiklerinde bunun aşk olduğunu düşünebilirler. Dolayısıyla gerçek aşkın tanımı da birçok kişiye göre farklılık gösterebilir.

Aşk Sadece Kalbi Değil, Beyni, Bedeni De Esir Mi Alıyor!

Aşkını mutlu şekilde yaşayan kişi  mutluluk veren hormonların salgılanması sayesinde çok sakin, huzurlu ve keyifli, neşeli bir duygu yapısında olur. Fakat aşık olan kişinin ilişkisi sorunlu, stresli ve yorucu ise tam tersi durumlar söz konusu olur. İştah kesilmesi, gerginlik, durgunluk ve sinir bu kişilerde çok görülür. Yani işin özü aslında aşkı yaşama biçiminde saklıdır.

Elbette insan aşık olacağı kişiyi %100 kendi seçemez. Fakat kendini soktuğu durumun farkına varan kişi en az ruh yarası ile bu aşkı sonlandırabilir. Bu nedenle işin özü acı veren aslında aşk değil, kişilerdir. Başka deyişle kendinize en uygun kişiyi seçmek belki de aşk acısı çekmenizi engelleyecek tek anahtardır. Bu yüzden tercihler insan hayatında büyük bir yer kaplar.

       Yazımızı ünlü yazarlarımızın aşk sözleri ile noktalamak isteriz!

“Ne kadar çok insanı seversek, asıl sevdiğimiz bir tek kişiyi de o kadar çok ve kuvvetli severiz. Aşk dağıldıkça azalan bir şey değildir.” demiş Sabahattin Ali 

“Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen boşuna yorma derdi, boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı, özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna.” Oğuz Atay

Buradan anlıyoruz ki; aşkı yaşama şekli kişiden kişiye değişiyor. Farklı olan aslında aşk değil, insanlar! Siz de kendinize uygun, kalbiniz kırılmadan, acı çekmeden aşkı yaşayabileceğiniz ruh eşinizi arıyorsanız www.ecift.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz! Keyifli, mutlu, huzurlu bir aşk yaşamanızı dileriz.