Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Sevmek mi Önemli, Sevilmek mi? Hangisi?

Fuzuli’ye sormuşlar: “sevmek mi daha güzeldirsevilmek mi?” “Sevmek” demiş; “çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.”

Sevmek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK’ye göre sevmek kelimesi anlamı şu şekildedir: Sevgi ve bağlılık duymak, Birine sevgiyle bağlanmak, gönül vermek, Çok hoşlanmak

Sevmek; Sevgi ve bağlılık duymak anlamına gelmektedir.

Sevmek güvenmektir, inanmaktır. Sevmek yaşamına yaşam katmaktır. Sevdiğini  kendisinden de çok önemsemektir. İki ruh, iki ten, iki kalp yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir ruh olunur. Ruh eşini bulmak aslında sevginin nirvanasına ulaşmaktır. Ruhlar bir bütün olduğunda, işte o zaman başlar sevginin sonsuzluğu. Sonsuza kadar sevmek bu olsa gerek. Sevmek paylaşmaktır. Sevdiğiyle sevgisini paylaşmaktır. Kalbini bir kalp yapabilen kadar kutsal bir varlık olabilir mi?

Bizce sevginin bitmesi olayı yoktur,  sevgi sonsuzluğa açılan bir kapıdır. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler, vazgeçişler yoktur, küllenen gibi sevgiler vardır. Yaşandıkça yaşatılan unutulmaz sevgiler vardır. Bitmeyen, ruhunda ömür boyu taşınan ruhlar vardır sevginin kavramında. Ölümün bile bu hayatta yıkamadığı sonsuz sevgiler de vardır. Unutulmaz kalplar, unutulamayan ruhlar, kalpler ve gözler… İnsan en çok sevgi ile ya da sevdiğiyle sınanır hayatta. Arkasına bıraktığı diğer kalbin ağırlığını yıllarca taşıyan yok mu?

İnsan sevdiğinden emindir. Bilir bu duygunun nasıl olduğunu. Görünce kesilen nefes, ellerin terlemesi hatta kalpteki o kelebeklerin uçması bile doğru tabirdir seven için. Bilir sevdiğini de sevildiğini anlaması işte orası biraz zordur. Birinin sizi sevip sevmediğini anlamanın kesin bir yolu yoktur. Fakat sevdiğiniz kişinin aklındakini anlayabileceğiniz birkaç işaret vardır. Sevgi herkese farklı bir anlam ifade etse de karşınızdakinin sizi gerçekten sevdiğini, hoşlandığını söyleyecek pek yok yol vardır.

Sevmek mi sevilmek mi gibi bir ikileme girmek yerine , en güzeli aşkı doyasıya yaşamaktır.
Çünkü sevmek ve sevilmek bir döngüdür, doğru kişiyi bulursanız ve dozunda severseniz, sevdikçe sevilirsiniz, sevildikçe seversiniz. Asıl mesele sevdiğini sandıkların için hala çırpınman ya da sevmeleri için mücadele ederek seni gerçekten sevecek olanı kaçırmaktır! Birinin ruhunu hissediyorsanız kendiniz akışa teslim edin deriz. Yanlış kişiyi sevmek kendinizi yok etmektir, kendinizi, ruhunuzu kaybedeceğinize kendinizi ilahi sisteme teslim etmek doğru olacaktır.
Sevildiğinizi ve sevdiğinizi anlamak istiyorsanız, önce kendi kalbinize bakın sonra onun kalbine. Kalp asla yalan söylemez! Sonuç olarak, sevmek mi sevilmek mi gibi bir ikileme girmek yerine , en güzeli sevmek ve sevilmektir.

Sevgi ve Aşkla Kalın! www.ecift.com Sevip, sevileceğiniz ruh eşinizi tanımak için üye olun!