Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

‘’Fil ile Güvercinin Evliliği’’ Frida&Diego!

Dünyaca ünlü Meksikalı ressam, genelde sadece Frida adıyla da anılır. Tam adı Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon olan ünlü bir ressamdır. Meksiko şehrinin Coyoacán bölgesinde dünyaya gelen Frida Kahlo, 47 yıllık yaşamına ilginç bir hayat öyküsü sığdırdı. Frida Kahlo aşkıyla unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştır. Kahlo’nun beden acısı yürek acısının yanında hissedilmemiş; yüreği yanarken sağ ayağının ve omurgasının acısını unutturmuştur. Frida ve Diego’nun ilginç aşk hikayesini merak edilenler burada mı ?

 Altı yaşında geçirdiği çocuk felci yüzünden bir bacağı sakat kaldı. Bu yüzden ona ‘’Tahta Bacak Frida’’ dediler. Bunun üzerine 18 yaşında geçirdiği bir otobüs kazasında, otobüsle tren çarpışınca Frida’nın leğen kemiğine rayların demir çubuklarından biri saplandı. Onlarca ameliyat geçirdi.  Bu dönemde yaşama tutunabilmek için kendini resim çizmeye adadı.

Hasta yatağında acılar içinde resim yaparak umudunu ayakta tutmayı başardı. Yürümeye başladı. Bu dönemde resim çizmeye devam etti. Daha sonra bir arkadaşı vasıtasıyla  ‘’Meksikalı Michalangelo’’ olarak tanınan Diego Rivera ile tanıştı. İlişkileri resmin ötesine geçti ve romantik bir hal aldı. Diego ile Frida evlendi.

Seni sevmeye başlayalı çok uzun zaman oldu. Küçük bir kız çocuğu idim, seni sevmeye başladığımda. Şimdi ise bedeni çürümeye başlayan yaşlı bir kadınım. Bütün bedenler çürüyor aslında Diego’m’ ‘’

Evlilikleri ‘’Fil ile güvercinin evliliğine’’ benzetildi. Bu dönem Frida’nın yaptığı otoportreler milyonlarca dolara satıldı. Bu bu sırada çocuk sahibi olmak isteselerde sağlık sorunları peşlerini bırakmadı ve Frida art arda düşük yaptı. Evlilikleri karşılıklı sadakatsizliklerle doluydu. Önce Diego, Frida’yı aldattı. Ayrıldılar. 1 yıl geçtikten sonra yeniden evlendiler ve Frida’nın çocukluğunu geçirdiği ‘’Mavi Ev’’e taşındılar.

Frida ise eşini defalarca başkalarıyla aldatmıştır. Bunlardan biri de Rus devrimci Lev Troçki’dir. Aralarında ilişkiyi Lev’in eşi duyunca ayrılmışlardır. Bir suikast sonucu Lev Troçki’nin ölmesi üzerine Frida, Diego’nun yanına taşınmıştır daha önce boşanan çift yeniden evlenmiştir. 

Eskiyor bütün bedenler. Ama acı çeken bir yüreği var ise bedenin, daha hızlı çürüyor o beden. Benim acı çeken bir yüreğim var Diego. Seni sevmeye başladığım o günden beri, acı çeken bir yüreğim var. Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın Diego…

Diego’m için.

Dünyalara sessizce hayat verenim, en önemlisi yanılsama olmaması. Gün doğumları, dost kırmızılar, büyük maviler, yaprak dolu eller, gürültücü kuşlar, saçta parmaklar, güvercin yuvaları, insanın mücadelesine dair ender bir kavrayış, saçma şarkının basitliği, kalbimdeki rüzgarın budalalığı = uyak yapma kızım = antik Meksika’nın tatlı çikolatası, ağızdan gelen kanda kopan fırtına –  kasılma, alamet, kahkaha ve incinin saf dişten iğneleri, Temmuzun yedisinde bir hediye, istiyorum, alıyorum, şarkı söylüyorum, söyledim, bundan böyle bizim büyümüzün şarkısını söyleyeceğim – aşkımızı.

Diego:

Hiçbir şey ellerinle kıyaslanamaz, hiçbir şey gözlerinin altın-yeşili gibi değil. Vücudum günlerdir seninle dolu. Sen gecenin aynasısın. Şiddetli bir şimşek çakışı. Toprağın nemi. Koltuk altlarının oyuğu benim sığınağım. Parmaklarım kanına değiyor. Tüm sevincim çiçek-çeşmenden fışkıran hayatı hissetmek ve sana ait tüm sinir yollarımı bununla doldurmak. Frida ve Diego aşkını sadece ölüm bitirebilirdi.. Ve öyle de oldu..

www.ecift.com Unutulmayacak bir aşk hikayeniz olması dileğiyle…