Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Eski Sevgili Neden Stalk Yapar?

İtiraf etmek gerekirse hepimiz stalk yapmışızdır. Bunun eski sevgili olması gerekmiyor, herhangi başka biri de olabilir. Bu yüzden birkaç altın kurala değinmekte yarar var. Bazıları zaten hepimizin bildiği şeyler, bazıları ise taktiksel birkaç fikir niteliğinde. Neticede stalk zeka işidir, Sherlock Holmes olmaya gerek yok! 😂

Ekşi Sözlük’te stalk kavramının nasıl kullanıldığı bir örnekle şöyle kaleme alınmış: ‘‘Takip etmek, bilgi toplamak diyebiliriz kısaca. evet benden size bir taktik geliyor şimdi de, eğer hoşlanılan kız/erkek stalklanacaksa ve elinizde çok az bilgi varsa, hemen giriyoruz googlea, yazıyoruz mail adresini oraya ve girdiği tüm forumları buluyoruz. sonra da ne pis bi geçmişi, ne kadar beklenmedik ilgi alanları ve saçma yorumları olduğunu görüyoruz. forumlarda güzel muhabbet dönme ihtimalinin düşüklüğünü siz de biliyorsunuz.böylece özgüvenimiz artıyor ve benimle çıkmaz düşüncesini bırakıyoruz. ”

Her gün düzenli olarak twitter, facebook, instagram,  gibi sitelerdeki profilini ziyaret etme olayı aslında işin özü. Kişinin sosyal medyalarını gün boyunca defalarca ziyareti ile geçen saatler, günler, haftalar ve aylar.. Yani işin özünde stalk aslında ilgilendiği, ayrıldığı, hoşlandığı kişinin neler yaptığını, nelerden hoşlandığını, Whatsapp’a ne zaman girip çıktığını, genellikle son giriş saatini hesapladığı, Instagram’da kimleri takip ettiğini, kimlerin fotoğrafını beğendiğini, yorum yaptığını vb. konularda meraklarını ‘gizlice’ giderdikleri eyleme stalk deniliyor.

Ayrılık sonrası meraktan yapılır. Ne yapıyor, kiminle, nerede ? Bununla birlikte birinden hoşlandığında, kıskançlık krizlerinde , rekabet içerisinde olduğunda, hatta akraba dedikodularında bile yapılmışlık oranı yüksektir.

Birinin beni neden stalklar diye sorunuzun cevabı aslında çok nettir. Meraktan! Bazen hoşlandığınız kişi, bazen ayrıldığınız hatta rekabet içiresinde olduğunuz tüm kişiler de bunlara dahildir. Eski sevgili ondan sonraki hayatınızı çok merak eder. Bu nedenle eski sevginin özlemi, pişmanlığı ve merakının adıdır. Hoşlanan kişi ise size yakınlaşacağı ortak noktayı bulmak için bu yola baş vurur.