Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Online Dating Sitesi Modern Görücü Usulü Müdür?

Görücü usulü evlilikler toplumda sık rastlanan evlenme modelidir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki en yaygın evlenme şeklini oluşturmaktadır. Toplumumuzda yüzlerce yıldır süregelen bu evlilik şekli artık bir gelenek halini almıştır. Görücü usulü evlilikleri savunanlar olduğu kadar karşı çıkanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Eş adayınızı bir tanıdığınızın, akrabalarınızın vasıtasıyla bulup sonsuza kadar ‘’EVET’’ demek biraz kulağa şaşırtıcı geliyor dimi?

Klasik görücü usulü evliliklere; aslında tarafların onayı alınmadan, rızası sorulmadan ailelerin birbirlerine verdikleri söz de diyebiliriz. Kişiler birbirini tanımadan evlendirilir, işte bu klasik görücü usulü evliliklerin en karanlık noktasıdır. Birbirlerini başka evlerde yaşarken tanıma süreci verilmemiş iki yetişkinin, birbirlerini aynı ev içerisinde tanıma zorunluluğu arasında ki koca uçurum…

Eskilerin evlendiği kişiyi düğün gecesi görme olayına girmek bile istemiyoruz! İnsan hayatı boyunca mutluluğun peşinden koşarken neden başkaları onu bulmaca çözmeye zorlar ki? Ne sever? Hangi yemeği sever? Hangi rengi sever? Hayattaki pişmanlıkları ne? En büyük hayali neydi?

Modern görücü usulü ise klasik yöntemden tamamen farklıdır. Modern görücü usulünde, aile, kültür yapıları birbirine benzeyen ve anlaştıkları düşünülen çiftlerin sadece tanışmalarına aracılık edilir. Bundan sonra çiftler kendileri arkadaşlık yapar, görüşür ve birbirlerini tanırlar. İşte bu yöntemin kişilerin uzlaşmasında, anlaşmasında etkisi büyüktür. Kişiler birbirlerini tanıyarak evlilik kararı alırlar. Uyumsuz olduklarını anladıklarında ise hayır diyebilme şansı mevcuttur.

Evliliklerde modernleşme tarihi, kadın ve erkeklerin eski usul evlenmeyi reddedip yeni, modern usul evlenememeyi seçmesi ile başlıyor. Araştırmaya göre arkadaşlık kurarak, birbirlerini tanıma süreci geçirerek evlenenlerin büyük çoğunluğu uzun soluklu evlilik yaşıyor.

Görücü usulü evlilik yapan çiftlerin çoğunlukla şiddete maruz kaldığı değişmez bir gerçek olarak ispatlandı. Eskilerin yaşadığı olumsuzluklara karşı gelememe, kadın kavramının ikinci plana atılması, evlilik sonlandırmanın toplumda yargılandığı bir dönemde uzun soluklu süren görücü usullerinin sağlıklı olduğunu savunanların da olduğunu hatırlatmak isteriz. Çaresiz kalmanın, destek bulamanın, yalnız bırakılmanın üzerine kılıf olarak hazırlanmış bu düşünce tarzı artık çok gerilerde kaldı. Modern dünyaya ayak uydurmak, mutlu olmak için artık çiftler bu hayati kararı ailelerine bırakmak istemiyorlar.

 Teknolojinin gelişimi ile artık kendine uygun adayı bulmak online dating siteleri aracılığıyla çok kolay. Kişilerle buluşmak yerine ilk zamanları sohbet aracılığı ile karşı tarafı tanımak daha mantıklı geliyor. Çevrimiçi buluşma aracı  www.ecift.com kişilik analiz testi, 30 yılı aşkın bir süredir devam eden bilimsel araştırmalara dayanır ve kişilik profilinizi tespit eder. Kişilik analiz testi detaylı bir şekilde ilişki içerisinde tutumlarınızı ve davranışlarınızı belirleyen özelliklerinizi analiz eder.

Test sonuçlarınız sayesinde size gerçekten uygun olan üyelerle eşleştirilirsiniz. Bu üyeler, üye önerileri listenizde yer alır ve belirttiğiniz arama kriterlerine (yaş, şehir vs.) uygundur. Her üyeyle ayrı bir uyumluluk oranı paylaşırsınız ve özelliklerinizin birbirini ne şekilde tamamladığını detaylı bir şekilde görebilirsiniz. #eÇift Mobil Websitesi ve #eÇift Mobil Uygulaması sayesinde sizin için en uygun insanla vakit kaybetmeden tanışacaksınız. Dilediğiniz yer ve zamanda mobil teknolojinin sunduğu imkanlarla mutluluğa merhaba diyebilirsiniz.

Kısacası evet, online dating siteleri modern teknolojiye uygun görücü usulüdür! Tek fark burada karar merkezinin siz olmasıdır. Hayatınıza dahil olacak adayı sizin seçeceğiniz, eşit olduğunuz, çevresel ve kültürünüze uygun adaylarla en kısa sürede tanışmanız dileğiyle.. BOL ŞANSLAR!