Afrodizyak Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Bir Ayda Hayata Yeniden Başlama Rehberi!

Hayatınızı en iyi versiyonuna getirmek zor gibi görünse de aslında bunu yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey adım atacak ilhamı ve cesareti kendinizde bulabilmek. Yaşamımız boyunca birçok farklı deneyim yaşarız ve her deneyim bize yeni kapılar açar. Kendimizi tekrarlamadan yolculuğumuzun her anının tadını çıkarıp yeni şeyler keşfederek kendimizi geliştirebiliriz. Peki kendimizin en iyi versiyonuna ulaşmak tam olarak ne anlama geliyor?

Mükemmel olan şeyin kusursuz bir vücuda ya da dolgun bir kredi kartına sahip olmanın ötesinde kendimizi olduğu gibi tüm kusurlarımızla kabul etmek olduğunu unutmamalıyız. Eğer kendimizi en savunmasız halimizle bile kucaklayıp yolumuza devam edebiliyorsak bu güç bizi en iyi versiyonumuzla tanışmaya yaklaştıracaktır. İçinizdeki sese ve kalbinizin ritmine kulak verin. Unutmayın en iyi versiyonunuza ulaşmak için ilk adım her zaman içeriden başlar.

Çünkü hayatınızı değiştirme gücüne sahip tek kişi yalnızca sizsiniz. Bu yolculukta size rehber olabilecek ve yolculuğunuzu kolaylaştıracak adımları sizin için listeledik. Dileriz yolculuğunuz sizi en iyi versiyonunuza ulaştırır ve yaşam sizinle birlikte tüm güzelliği ile akmaya devam eder. Sadece bir ayda hayatınızı nasıl değiştirirsiniz?

Birinci hafta: Küçük değişiklikler yapın

Güne erken başlayın :Alarmınızı her sabah 6’ya kurun ve gerçekten bu vakitte uyanmaya özen gösterin. Alarmınız çalar çalmaz yatağınızdan çıkıp, harekete geçmeniz gününüzün devamı için harika bir adım olacaktır. En başta uyum sağlamak zor gelecek kabul ediyoruz fakat ilerleyen günlerde erken uyanmanın üzerinizde yarattığı taze etki sizi de motive edecek bizden söylemesi.

Günün erken saatleri üretmek için de en verimli ve huzurlu saatler diyebiliriz. Üstelik güzel bir kahvaltının ardından lezzetli bir kahve alıp bir şeyler okuyabilir ya da yazabilirsiniz. Sabah saatlerinin iyileştirici ve uyandırıcı bir gücü olduğu aşikar, siz de bu verimli saatleri kaçırmayarak hayatınızı dizayn etmek için önemli bir adım atabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeye özen gösterin :Bu adım bireysel çabalarla yeni bir yaşam dizayn etmeye çalışanlar için biraz zor gibi görünebilir. Fakat sağlıklı ve dengeli beslenmeye başladığınızda vücudunuzdaki değişimi ve sağlıklı enerjiyi siz de hissetmeye başlayacaksınız. Eğer sıkı bir diyet yapmak istiyorsanız mutlaka bir doktora danışmanızı öneririz.

Ancak bizim naçizane önerimiz şu anda hızlı bir adım atmak isteyenler için aşırı şekerli ve yağlı yiyecekleri azaltmak olabilir. Porsiyonlarınızı azalttığınızda, kalori deposu gazlı ve alkollü içeceklere ara verdiğinizde vücudunuzun nefes aldığını ve size bu pozitif enerjiyi yansıttığını görebilirsiniz.

Bir aylık süreçte haftalar geçtikçe sağlıklı beslenme rutininizi sabırla sürdürür ve zararlı gıdalardan kaçınırsanız bu yaşamınızı iyileştirmek için harika bir adım olacaktır. Tabi ki arada kendinizi ödüllendirmeyi ihmal etmeyin. Görev-ödül sistemi bir alışkanlığı sürdürebilmek için her zaman işe yarar bir seçenektir. Sağlıklı beslendiğiniz bir haftanın sonunda kendinizi lezzetli bir külah dondurma ile ödüllendirebilirsiniz. Bu sizi motive edecek ve dengeyi sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Spor yapın : Spor konusu son derece önemli. Sizden tabii ki gidip basketbol ligine katılmanızı istemiyoruz (Tabii bunu da yapabilirsiniz, neden olmasın!) fakat hayatınızı olumlu yönde etkileyecek bir spor dalına şans verebilirsiniz. Yani yeni bir şey deneyebilirsiniz. Daha önce hiç yapmadığınız bir spor dalı sizi hem meraklandıracak hem de yeni şeyler keşfetmenize olanak tanıyacak. Yoga, dans, jimnastik vb. arasından seçim yapıp eğitim almaya başlayabilirsiniz.

Unutmayın en az bir ay devamlılık sağlamalısınız. Bir ay alışkanlık kazanmak için iyi bir süre. Belki yeni bir spor dalı hayatınızda birçok şeyi değiştirecek kim bilir…

İkinci hafta: Dağınıklığı ortadan kaldırın

Bahar temizliği ile evinize yenilik getirin :Her şeyi temizleyin ve düzenleyin. Yani hem evinizde hem de zihninizdeki şeylerden bahsediyoruz. Acele etmeden ufak adımlarla bunu deneyin. Mesela artık kullanmadığınız temiz eşyalarınızı ve kıyafetlerinizi bağışlayabilirsiniz. Minimalist bir yaşam her zaman kullanışlı bir alan sağlar. Üstelik ferah bir yaşam alanı kaygı ve depresyonu hafifletir. Dağınıklığı ortadan kaldırmak bir ay içerisinde yeni bir yaşam dizayn etmek için önemli bir adım olacak.

Sorumluluklarınızı ertelemeyin : Gün içerisinde yapmanız gerekenleri uygulamadığınızda kafanızda ve kalbinizde olan huzursuzluğu tahmin edersiniz. Bu yükümlülükler aile ve arkadaşlarınıza ya da kendinize karşı olan sorumluluklarınız olabilir. Ya da iş ortamınızda yapmanız gerekenlerden oluşan uzun bir liste olabilir. Sorumluluklarınızı ertelemeyerek bir aylık değişim sürecinize güzel bir madde ekleyebilirsiniz. Üstelik hatırlatmak istiyoruz ki sorumluluklarınızı yerine getirdikçe bunun karşılığında hissettiğiniz huzur ve tamamlanmışlık hali sizi fazlasıyla motive edecek.

Üçüncü hafta: Planlarınızı daha fazla bekletmeyin! Harekete geçin

Etkili ve uygulanabilir planlar yapmayı deneyin : Haftada bir gün belirleyin ve bu günü plan yapmaya ayırın. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz planların ve hedeflerin bir listesini çıkarın. Bir sonraki adım listede yazılanları daha gerçekçi hale getirecek aksiyonlar almak olmalı. Planlarınızı yaparken gün içerisinde kendinize dinlenme zamanı ayırdığınıza emin olun.

İster ailenizle vakit geçirin ister arkadaşlarınızla sevdiğiniz aktiviteler yapın ya da bireysel olarak boş vaktiniz değerlendirin. Ancak mutlaka sevdiğiniz şeyleri yapın ve dinlenme zamanlarınızın tadını çıkarın. Unutmayın ki planlar ve kişisel zaman dengesi kurulduğunda sağlıklı sonuçlar çıkması daha kolay olacaktır.

En fantastik hayallerinizi bile listeleyin : Kabul edelim ki bazen çoğumuz inanılmaz hayaller kurabiliyoruz. Hayal ettiğiniz şey her ne olursa olsun mutlaka hedeflerinizin ve hayallerinizin bir listesini yapın. Ardından neden gerçekleştiremeyecekleri üzerine biraz meditasyon yapmayı deneyin. Size engel olan ne? Sizi hayal ettiğiniz şeylere yaklaştırabilecek adımlar nereler?

Hayalleriniz çok uzak görünse bile unutmayın ki her zaman gerçekleştirmenin bir yolu vardır. Sadece harekete geçin. Hangi yaşta olursanız olun hayal ettiğiniz şeyleri elde etmenin mantıklı bir yolu olduğuna İnanın ve yola koyulun. Listelemek her zaman önemli bir adım, bununla başlamayı deneyin. Siz başladıktan sonra devamı gelecek, inanın.

Dördüncü hafta: Karmaşadan bir süre uzaklaşın

Konfor alanınızın dışına çıkın : Hayatınızı kolaylaştırmanın bir diğer adımı konfor alanınızdan çıkmak olabilir. Kulağa hoş gelmese de eski alışkanlıkları değiştirmek yaşamınızda yeni pencereler açacak ve sizi canlı hissettirecek. Günlük karmaşa içinde rutinin dışına çıkmak korkutucu görünüyor kabul ediyoruz fakat bunu değiştirmenin tam zamanı! Yeni hobiler edinin.

Uzun zamandır görmediğiniz birini ya da bir yeri ziyaret edin. Yeni şeyler denemek hayatınızı dizayn etmeye odaklandığınız bir ay içerisinde size yeni kazanımlar getirecek bunu unutmayın.

Cesaretlenin ve yapmaktan korktuğunuz o şeyi yapın! : Normal zamanlarda asla yapamam dediğiniz ve sizi korkutan şeylerin aslında o kadar korkutucu olmadığını ancak deneyince anlayabilirsiniz. Korkuyu yenmenin tek yolu onunla yüzleşmek bunu hatırlayın. Mesela ekstrem sporlar. Yüksek bir yerden paraşütle atlamak, sörf yapmak ya da su altı dünyasıyla tanışmak bu deneyimlere şans verin.

Bu adım sizi hem konfor alanınızdan çıkaracak hem hayalinizin ötesinde deneyimler yaşatacak. Bir şeyi deneyimlemeden önce ilk engel her zaman korkudur bununla yüzleşmeyi deneyin, inanın özgür hissedeceksiniz. Hayatınızı iyileştirme sürecinizi ekstrem bir sporla taçlandırsanız şahane olmaz mı! www.ecift.com yeni arkadaşlıklar kurmaya ne dersiniz ?

Kaynak