Aşk Kalp Çarpıntısı

Özel Günlerin Vazgeçilmezi :Butik Pasta!

Pasta, bütün özel günlerin en önemli unsuru. Düğün, doğum günü, aile ve  arkadaş toplanmaları derken  aslında oldukça fazla karşılaşıp tüketiyoruz. Belki de tam bu sebepten kendi özel günlerimizde farklı bir şeyler bulmanın peşine düşüyoruz.

Standart pastane pastaları, arkadaş toplantıları, bayram gibi günlerde ihtiyacımızı karşılasa da daha özel günlerde yetersiz kalıyor. Hayatınızdaki özel kişilere ne kadar değer verdiğinizi gösterecek mükemmel hediye, en güzel sürpriz peşine düşüp günlerce kafa patlattığınız zamanları hatırlayın.

Benzer bir durum düğün ve nişanlarda da var. Birkaç sene evvel dışı şeker kaplı bademlerden oluşan nikah şekerleri hemen hemen hep aynı şekilde davetlilere dağıtılırdı. Artık o şekerle karşılaşmak pek mümkün değil. Çiftler mıknatıstan, makarona daha değişik bir şeylerin peşine düşerek yelpazeyi oldukça genişletti. Hatta yelpaze demişken, gerçekten davetlilere yelpaze hediye edildiğini gördüm. En azından buzdolabını kapısını işgal edecek bir mıknatıstan daha işlevsel.

İşte bu gibi durumlar için geleneği bozmadan özel bir şeyler bulmak ideal çözüm, bence.  Kişiye özel tasarlanan butik pasta ve kurabiyeler,  pasta ve nikah şekeri geleneğine en yakın alternatif.

Derin Pasta adıyla bu tür lezzetli tatlılar yapan Funda Koç, düğünden doğum günlerine, diş buğdayından yıl dönümlere bir çok organizasyon için birbirinden farklı  pasta, kurabiye ve cupcakelerden oluşan bir arşive sahip. Kıyıp da yiyenler bilir,  göründükleri kadar lezzetliler de.

Bu kadar çeşit arasında seçim yapıp birkaç fotoğrafla sınırlamak da zorlansak da tadımlık birkaç tanesini beğeninize sunuyorum.

Afiyet olsun!