Kalp Çarpıntısı

Doğru İlişkiyi Yaşadığınıza Emin Olmak?

Bir süredir biriyle berabersiniz ama onun  hep beklediğiniz, yıllar boyu aradığınız özel insan olduğundan emin olamıyor musunuz?

Size bir iyi bir de kötü haber verelim, “beyaz atlı prens” sadece masallarda var. Olsun, beyaz atlı prensin gerçek olmadığı sizin hayalinizdeki insana kavuşamayacağınız anlamına gelmiyor. Ancak, beklentilerinizin karşınıza çıkan fırsatları kaçırmanıza sebep olmasını istemiyorsanız birazdan yazacaklarımıza bir göz atın.

Mutlu ve gelecek vaadeden bir ilişki yaşadığınızı anlamak için 6 kriter belirledik.

    • Belli bir şey yapmadan beraber zaman geçirmek:

Çeşitli aktivitelerle dolu bir haftasonu yerine koltukta oturup televizyon izleyerek geçirdiğiniz bir haftasonundan keyif alabiliyorsanız, gerçekten sevgi dolu bir ilişkiniz var demektir. Sinema, yemek, konser gibi hakkında konuşacağınız ve dikkatinizi yöneltmeniz gereken bir durumun eksikliğinde hala güzel vakit geçirebiliyor ve beraber olmanız yetiyorsa tebrikler!

    • Yeni birileriyle tanışma ihtiyacını hissetmemek:

Çeşitli arkadaşlık sitelerinde yeni birileriyle tanışmak için oluşturduğunuz  hesaplarınızı siliyor ve başkalarıyla mesajlaşmayı bırakıyorsanız, ciddi bir ilişkiye hazırsınız demektir. Beraber olduğunuz kişiyi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir olarak gördüğünüzü de gösterir. Bu durum karşıklıysa, ne mutlu size.

    • Onun hakkında konuşulduğunda heyecanlanmak:

Aşk ve sevgi hayatımıza hem heyecan hem huzur katar. Onu görmeden önce heyecanlanmanın dışında, arkadaşlarınız sevdiğiniz hakkında bahsederken de yanaklarınız kızarıyorsa onu gerçekten seviyorsunuz.

    • Kendini daha iyi hissetmek:

Onunla tanışmadan önceki zamanları düşünün; nasıl hissediyordunuz? Biri tarafından sevilmek ve seviyeli bir ilişki yaşamak insanı hem geliştirir hem de kendine olan güvenini arttırır. Genel itibariyle daha iyi hissediyor, hayata daha olumlu bakıyorsanız doğru yerdesiniz.

    • Hayat ve gelecek ile ilgili düşüncelerinizin benzemesi:

Yakın arkadaşlarınızı bir düşünün. Çoğu konuda aynı görüşleri paylaşır benzer zevklere sahip olursunuz. Zaten yakın arkadaş olmanızı sağlayanlardan biri de bu özelliktir.
Beraber olduğunuz kişi için de durum aynı. Özellikle geleceği paylaşmak, beraber bir ömür geçirmek söz konusu olduğundan beklenti ve görüşlerinizin uyumlu olması gerekir.

    • Yakın arkadaş olmak:

Tanışma safhasında genelde daha çekingen davranır, önemli kararları ya da hayatımızdaki sorunları paylaşmayı tercih etmeyiz. Ancak zaman geçtikçe sevincimizi üzüntümüzü ilk ona koşup anlatır hale geliriz. Hiç çekinmeden arkadaşınızla sohbet eder gibi aklınızdakileri paylaşabiliyor, boş zamanlarınızı sıkılmadan beraber geçirebiliyorsanız güzel bir ilişkide olduğunuzu söyleyebiliriz.

Evet şimdi bu kriterleri bir düşünerek ilişkinizi değerlendirin. Belki de beyaz atlı prensiniz karşınızda duruyordur.
Hala eksikliğini hissettiğiniz birşey varsa, Mutlu İlişkilerin Altın Kuralları yazımızdan yardım alabilirsiniz.

 eÇift – Aşk Burada Başlar.