Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Yaşam

Kim Bu Bay Doğru? Bulan Var Mı ?

Aşkı ilk tattığımız günden bu yana hayat arkadaşı arayışı içindeyiz. Kimileri ruh eşi olarak adlandırır, kimileri yol arkadaşı, kimileri ise bay doğru! Sahi kim bu bay doğru? Doğruluk, göreceli bir kavram olarak akıllarda yer etmektedir.

Günlük hayatımızda bile doğrular kişiden kişiye göre farklılık gösterirken, aşkta ki bu doğru nasıl herkes tarafından kabul gören bir kalıp haline geldi? Bu sorunun cevabı için İngiltere ve İzlanda ‘da yapılan bazı araştırmaları ele alacağız. Kemerlerinizi bağladıysanız başlıyoruz!

Doğru, matematikte mantıksal bir değer. Descartes’e göre ”en çok faydayı sağlayan unsur doğrudur.” Ama konu ilişkiler olunca doğrunun tanımı değişiyor. Özellikle bu tanımı bir kişinin üzerine kıyafet gibi giydirdiğiniz zaman konu bambaşka yerlere varıyor.

İngiltere’de yapılan araştırmaya katılan denekler gelecekteki eş olma potansiyeline sahip erkekte sadakat, saygı, koşulsuz sevgi ve iyi bir baba modeli olma gibi özellikleri aradıklarını dile getirmişler. Benzer araştırmaya farklı coğrafyadan katılan deneklerde ise sıralama ; sevgi, kariyer, gelecek planlamasındaki yeri ve sadakat olarak değişiklik gösteriyor. Aslında bulunduğunuz sosyoekonomik durum, kültür, kadın ve erkeğin toplumdaki yeri gibi etmenler bu sıralamayı fazlasıyla değiştiriyor. Sabit kalan unsurlar; sadakat, sevgi gibi ilişkinin temel unsurları.

Biraz daha öznel yaklaşacak olursak. Hayatında kariyerine önem veren bir kadın için bay doğrunun da aynı ölçüde bir kariyere sahip olması önemlidir. Eşlerin aralarındaki gelir dengesizliği ileride sorunlar çıkartabilir. Özellikle bir kadının, kendinden fazla kazanmasını gurur yapan erkeklerin sayısı oldukça fazla! Zaten çalışmayı düşünmeyen, kendini kocasına ve çocuklarına adamaya hazır bir kadının bay doğru tanımında sadakat ve aile babası tanımı daha ön plana çıkmaktadır. Daha önceki ilişkilerinde güven sorunu yaşayan bireyler için o duyguyu tekrar hissettirebilen bir erkek bay doğru olabilir.

Kişinin geçmiş yaşantısı, gelecek beklentisi, hayata dair hedefleri gibi etmenler bay doğrunun şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Burada en can alıcı nokta ise mutlu çiftleri görüp, kıskançlık duygusu ile aynı model ilişkiyi kendi hayatımıza uygulama çabası. O ilişkinin iç dinamiklerini bilmeden sadece dışarıdan harika görünüyorlar diye onları taklit etmek kendinize yapacağınız en büyük haksızlık olur. Hayata bakış açınız, inançlarınız, beklentileriniz… Bunlar daima farklılık gösteren etmenler. Çevrenizdeki mutlu çiftler size cesaret vermesi kadar güzel bir duygu yok. Bu cesaretle kendiniz için en doğru seçimi yapacak gücü içinizde hissedin. eÇift ‘te sizi bekleyen birbirinden harika adaylar var. Kim bilir belki bay doğru bizim sitemizde sizi bekliyor!

Aşk Burada Başlar!

www.ecift.com